donderdag 23 juli 2009

Den Bosch

Gister ben ik met Lianne een dagje naar Den Bosch geweest, voor haar een thuiswedstrijd maar ik was nog nooit in deze stad geweest. En wat een leuke stad, het was echt een verrassing. Natuurlijk zijn we met koffie/thee en een bossche bol gestart, bij de bakker waar je dat moet doen. En daarna richting stad. Even geinformeerd hoe laat de rondvaart was, alvast kaartjes gekocht, maar toen eerst naar de kwast.

Wat een geweldige winkel, ze hebben ook scrapspullen, maar vooral potoden, verf en papier. Nou laat mij maar los hoor. Ik word vershrikkelijk hebberig van al die mooie kleuren. Ik heb krijt, doezelaars en potloden gekocht en ben er super blij mee.

En toen weer terug naar de rondvaart, en als je door de stad loopt zie je nauwelijks water, maar echt je kunt er prima rondvaren. Je vaart vooral onder de stad door. Een hele bijzondere ervaring. En het was meer dan de moeite waard, Een echte toeristische aanrader.

Daarvandaan even door de stad naar de high tea, heel lekker en heel veel. Foto's komen nog maar het lijkt even of ik niet door mijn fotoberg heen kom, want ik wil ook nog meer vakantie foto's laten zien. Dus die houden julie tegoed.

Inmiddels was het aan het eind van de middag en weer tijd om richting trein te gaan. Met twee bossche bollenin mijn tas, voor het thuisfront, ben ik weer naar het noorden gereisd. Ik had een prima verbinding en geen vertraging en was ik zo rond 20.00 weer thuis na een geweldig gezellige dag.

Lianne bedankt voor deze geweldig leuke dag.







dinsdag 21 juli 2009

Baantje

Nou ja, baantje. laten we het op vrijwilligerswerk met een onkosten vergoeding houden, en wel in het Reddingsmuseum. ik begin eerst bij baliewerk en suppoost maar wie weet wordt dat in de toekomst nog wel wat anders. B.v. rondleidingen geven en kinderfeestjes verzorgen.
Vanmiddag is de eerste inwerkmiddag en ik heb er zin in.

Dank jullie wel voor de leuke reacties. Het was heel leuk maar ook hectisch, er komt zoveel informatie op je af, dat ik nu bang ben dat ik vrijdag al weer de helft kwijt ben. De kassa bedienen ging heel goed en heb ook al wel zelfstandig mensen geholpen, maar ook heel veel dingen zijn nog een grijze vlek voor me. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, de mannen waarmee ik vanmiddag werkte hadden er in ieder geval alle vertrouwen in. Ik moet wel mijn duits bijspijkeren want de meeste bezoekers zijn toch wel duitse toeristen, maar ook dat komt wel goed.
Vrijdag ochtend ga ik weer.

maandag 20 juli 2009

Kaartjes

En ja, als je dan weer thuis bent, moet er natuurlijk wel weer gescrapt worden. Ik begin klein, 2 kaartjes deze keer. En niet zomaar 2 kaartjes, nee, 2 kaartjes voor het goede doel. En wel a sisters hope. Deze kaarten zijn voor de verkoop van Saskia en nog meer meiden die meelopen voor a sisiters hope, hier kun je er meer over lezen.

En wat natuurijk ook leuk is dat ze meedingen bij Marjolein van de Scrapotheek voor een prijsje. Zo zie je maar 2 vliegen in een klap.



zaterdag 18 juli 2009

Cannes

We zijn ook een dagje naar Cannes geweest, het was verder weg als dat het in eerste instantie leek omdat de wegen er naar toe nou niet echt goed/makkelijk waren. Een doorgaande weg kennen ze in dit gebied niet echt. Maar ach als je dan toch relatief dicht in de buurt bent,moet je eigenlijk wel heen.

Ik vond de stad zelf niet zo bijzonder, maar de haven was spectaculair, je kijkt daar echt je ogen uit. Het ene schip was nog groter en mooier dan de andere. Met meer bling bling, meer personeel en wat dan ook, als het maar nog meer was.

En ik kan zeggen dat ik over de boulevard van Cannes heb gelopen. En dat voelt wel heel goed hoor






vrijdag 17 juli 2009

weer thuis

Het was hier erg stil de laatste weken, maar dat komt omdat we heerlijk op vakantie waren in Frankrijk. Deze keer zijn we naar de Provence geweest. Ook een prachtig gebied in Frankrijk.Het gebied van de lavendel velden (die we wel moesten zoeken) en de cote d'Azur
We zaten in een gehucht Les Salles du Verdon, en zoals de naam al verraad lag het bijna aan de Verdon. Niet helemaal, maar dat was in dit geval niet erg, want het lag aan het stuwmeer waar de Verdon in uit komt. Lac de Sainte-Croix. Een meer waar je heerlijk kon zwemmen. dobberen, watersporten en nog veel meer, en dat allemaal 50 meter vanaf de camping. Helemaal super. We hebben het dan ook heel erg naar ons zin gehad. Ook hebben we diverse uitstapjes gemaakt, o.a. naar Cannes, natuurlijk heel veel foto's gemaakt maar die volgen nog.Ik moet het allemaal nog op mijn gemak uitzoeken.

Hier alvast wel een collage om jullie toch alvast een indruk te geven. (die grote blauwe plas water is het meer :))


als je op de foto klikt wordt hij groter

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...