woensdag 23 juni 2010

DCL#49


dit is de sketch van deze week

en dit is wat ik er van gemaakt heb. Deze keer helemaal op tijd, en het is even mijn laatste bijdrage, want ik ga volgende week op vakantie

maandag 21 juni 2010

Scrappen

Alweer een lay out en een kaartje.


gebruikt papier is van pink paislee

gebruikt papier is van pebbles inc

vrijdag 18 juni 2010

Pioenrozen

Pioenrozen zijn nog steeds mijn favoriete bloemen. Ik heb een bos op tafel staan, maar ik heb ze gelukkig ook in de tuin. Ze staan niet ze heel lang, maar oh wat zijn ze de korte tijd dat ze bloeien prachtig!!!







woensdag 16 juni 2010

scrappen en DCL#48


Kaartje gemaakt voor DCL, ik vond het een lastige sketch, maar dit heb ik er van gemaakt. Het papier is van 7 gypsies. De bloemetjes van Prima, lintje van bobunny en het plaatje is van crafty secrets.

Ook weer eens een lootje gemaakt, dit keer met foto's van het kröller-müller museum. papier is van pinkpaislee.

zaterdag 12 juni 2010

De Botterraces

Gister ben ik mee geweest naar de Botterraces op het Marsdiep. Ik mocht mee met museumboot de Prins Hendrik als opstapper. De prins Hendrik wordt al een aantal jaren ingehuurd als hulpschip. We kunnen schepen met pech naar binnen brengen maar ook mensen die terug moeten kunnen we terug brengen. En hoewel er wel een ongeluk is gebeurd hebben we niet hoeven te helpen.

De Tres Hombres gaat met zijn boegspriet door het zeil van de TX 11.

Maar ik loop op de feiten vooruit. Eerst moesten we vanmorgen de tres Hombres ophalen. Dit zeilschip zou ook meedoen met de races, maar omdat het zelf geen motor heeft zouden wij het langszij meenemen het marsdiep op. Eerst alles bekijken en zien hoe alles het beste kon worden vastgemaakt. Want zo'n grote sleep is geen alledaagse kost voor onze boot.
Gelukkig ging het allemaal voorspoedig en konden we samen richting sluizen en later naar het Marsdiep. Daar hebben we de Tres Hombres losgegooid en zijn wij richting de boei T1 gegaan. Hier hebben wij de meeste tijd doorgebracht, en alle tussentijden van de botters genoteerd en doorgegeven.
Het weer werkte helaas vandaag niet mee, vanmorgen ging het nog wel maar 's middags heeft het de hele middag geregend. En daar wordt je dan verschikkelijk nat van op zo'n open boot. Maar het heeft de pret niet mogen drukken. Ik heb een hele leuke dag gehad, veel regen foto's gemaakt, maar ook nog wel wat zonder en het was een hele leuke ervaring om deze races vanaf het water mee te maken.
Om 15.00 werd de wedstrijd gestaakt en hebben we de tres Hombres weer opgezocht, vastgemaakt en weer mee terug genomen. Ook dit is allemaal goed gegaan en zo rond 17.30 waren we weer terug bij het museum.
Natuurlijk nog met iedereen een hapje gegeten, een biertje gedronken en zo rond 20.00 uur was ik weer thuis. En ik heb al een plekje voor volgend jaar gereserveerd, ik wil als het even kan weer graag mee.

We gaan de Tres Hombres ophalen om hem langszij naar zee te brengen
Vastmaken van de Tres Hombres


de bemanning, Gerrit
De Schipper Guus
De bemanning, Dolf
De Bemanning, Gerrit
We gaan de sluis in
Tres Hombres met volle zeilen op het Marsdiep


botters op het Marsdiep



we halen de tres hombres weer op

bijna weer thuis

maandag 7 juni 2010

Dolfinarium


Afgelopen zaterdag zijn we met Hans naar het Dolfinarium geweest. We hadden prachtig weer dus eigenlijk kon de dag niet meer stuk. En als dan ook het uitstapje op zich in de smaak valt dan heb je gewoon een hele leuke dag. En dat hebben we dus ook gehad. Maar niet alleen hij maar ook wij hebben genoten hoor.

vrijdag 4 juni 2010

DCL



poehhhhhhhhhh weer op de valreep, maar hier is mijn bijdrage aan de DCL uitdaging van deze week.

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...