zaterdag 31 juli 2010

foto's

Van de week ben ik vanuit DH naar huis gefietst over de dijk en door de duinen. dan kom je dit allemaal vanzelf tegen.





dinsdag 27 juli 2010

Macro Monday



Leeuwenbek of in het engels snapdragon

Ik heb via Maaike een nieuwe site ontdekt, Macro Monday en ik ga eens kijken of ik het een beetje bij kan houden, iedere maandag een macro foto. Eigenlijk gaat het nu al mis, want het is al dinsdag, maar vooruit. Het is de eerste keer

maandag 26 juli 2010

artful journey




ik ben weer eens met een nieuw project begonnen, een art journal. Hier komen verschillende technieken ed in. Ook wil ik toegangskaartjes, ansichtkaarten en dat soort dingen in dit jounal gebruiken. Dit is wat ik tot zover af heb. Ben al wel met een nieuwe pagina bezig maar die is nog niet helemaal naar mijn zin.

woensdag 21 juli 2010

België






Inmiddels zijn we al weer een paar dagen thuis, maar toch nog een paar vakantie foto's. We rijden het altijd in twee keer, vanuit zuid Frankrijk naar huis, dus met 1overnachting. Meestal is dat ergens in noord Frankrijk, maar deze keer waren we al in België beland. En sinds we met zijn tweeën op vakantie gaan zetten we de tent niet meer voor een nachtje op, maar gaan we in een hotel Lekker makkelijk. In eerste instantie konden we helemaal niets vinden, maar zijn uiteindelijk bordjes achterna gegaan die ons bij een heel bijzonder plekje brachten. Het werd een hotel genoemd, maar ik vond het meer een B&B. Een prachtig huis op een bijzonder mooie plek met een zeer gastvrije gastheer. De kamer was ook prima dus wat wil een mens nog meer. De volgende dag zijn we nog even naar de Lesse gelopen en om een uur of elf vertrokken we voor het laatste traject. Lekker ontspannen op huis aan.


dinsdag 20 juli 2010

Leestip


Dit boek heb ik tijdens de vakantie gelezen en ik vond het een echte aanrader. Een bijzonder boek.

De teksts hieronder heb ik van bol.com Maar dan hebben jullie een beetje een idee waar het over gaat.

Een betoverende roman over een onmogelijke lotsbestemming.

India, 1995. Charlotte Bridgwater bewoont met haar inmiddels dementerende vader en nog één trouw personeelslid een grote, vervallen villa in Rampur. In betere tijden werden hier feesten gegeven en kon de luxe niet op, maar nu moet ze de eindjes aan elkaar knopen. Madan is van bedelaarskind uitgegroeid tot een zeer getalenteerd kleermaker die – dankzij zijn bijzondere, bijna bovennatuurlijke gave - de schitterendste japonnen maakt voor dames uit de gegoede families ter gelegenheid van een op handen zijnd gala. In het grote huis van Charlotte huurt hij een kamer - tegen haar zin, want ze wil liever geen mensen over de vloer - om in de snikhitte die de uitblijvende moesson veroorzaakt, de japonnen te maken.

Tussen de gereserveerde, eenzame Charlotte en Madan - die niet kan praten ontstaat al snel een grote aantrekkingskracht; zij blijken woordloos te kunnen communiceren. Dat biedt ze weliswaar veel troost, maar het jaagt ze ook schrik aan, want lands- en standsverschillen worden niet zomaar uitgewist. Als stukje bij beetje de geschiedenis wordt ontrafeld blijkt hun liefde wortels te hebben tot ver in het verleden …

Threes Anna zet in haar grootste roman tot nu toe een aantal onvergetelijke karakters neer, tegen een achtergrond van bijna een eeuw Indiase geschiedenis.


woensdag 14 juli 2010

maandag 12 juli 2010

Avignon

Het paleis van de Pauzen in Avignon. Ik heb natuurlijk nog meer foto's maar de verbinding laat me in de steek. Dus volgende keer meer. En misschien is dat pas van het weekend als we weer thuis zijn. Ik zie wel.






donderdag 8 juli 2010

Chateau de Portes

Twee dagen geleden kwamen we langs het kasteel in Portes. We zijn er een paar jaar terug ingeweest, dus nu alleen een paar foto's van de buitenkant gemaakt. Het blijft indrukwekkend om dit soort oude kastelen te bekijken.

Verder hebben we het erg naar ons zin, het is hier wel verschrikkelijk warm. 36 graden is niets. Erg veel doen we dus nog steeds niet, hoewel we gister wel naar Avignon geweest zijn. Deze keer hebben we het kasteel van de pauzen wel van binnen bezocht. Foto's houden jullie nog tegoed want die staan nog niet op mijn computer dus die komen nog. Nog een week en dan zit het er weer op, de tijd vliegt.

En speciaal voor Ilse, ja ik ben alweer heel erg bruin :)) Dat gaat nou eenmaal vanzelf bij mij, ik kan het echt niet helpen.




maandag 5 juli 2010

De Cevennen






Markt





Foto's gemaakt op de markt van Barjac. Ook hier merk je dat het nog geen hoogseizoen is. De markt is hoogzomer veel groter. Maar evengoed leuk om overheen te lopen, en er zijn natuurlijk ook nog wat foto's gemaakt.

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...