zondag 29 januari 2012

Scrappen

Ook weer eens een kaartje gemaakt, en hij kan straks ook meteen op de bus.

vrijdag 27 januari 2012

Bloggen

Afgelopen woensdag avond liep ik tegen het probleem aan dat ik geen foto's meer kon plaatsen. Mijn beschikbare vrije ruimte was opgebruikt. Nou heb ik natuurlijk twee blogs, en het Simpel Scrappen blog zit er ook aan gelinkt. Maar het was toch allemaal eerder vol als dat ik gedacht had.
Eerst geprobeerd met alle berichten uit 2008 te verwijderen om meer ruimte te krijgen, maar die truc ging helaas niet op. Toen toch maar mijn privé helpdesk gebeld, Bart dus, en samen hebben we overlegd wat het handigst zou zijn. Een nieuwe blog maken, of toch maar ruimte bijkopen. En dat laatste hebben we (nou ja hij) toen gedaan. Voor 4.50 er jaar kan ik weer even vooruit. Maar ik begin toch maar met alle foto's te verkleinen.
Even een foto om te testen of het echt wel werkt :)

woensdag 25 januari 2012

De Insulinde

Deze fo'to's ijn twee weken terug gemaakt van de Insulinde die op de werf ligt. Herman had laatst gevraagd of ik misschien wat foto's wilde maken van het opknappen en onderhoud waar ze nu mee bezig zijn, en natuurlijk wil ik dat. Het was wel even zoeken toen ik op de werf liep want ik had werkelijk geen idee waar hij zou liggen, maar na wat vragen kwam ik in de goede loods terecht. Over een week of twee ga ik weer, en dan kunnen we het onderhoudsproces mooi volgen aan de hand van foto's

vrijdag 20 januari 2012

Scrappen

Nog een winterse lay out met papier van little yellow bicycle, een van mijn favorieten deze winter. De foto is denk ik vorig jaar gemaakt. ik vond deze tussen de al afgedrukte foto's waar ik nog niets mee gedaan had. Dus dat is nu gedaan. De sterren zijn geponst met twee verschillende Martha stewart ponsen. het randje is gestanst met een Tim Holtz stans. Het chipboard hoort bij deze lijn.

dinsdag 17 januari 2012

Net Echt


Ziet er echt uit hé, maar niks is minder waar hoor. Deze foto's zijn niet op een VOC replica gemaakt op ware grote maar wel van een op klein formaat. Dit schip gaat vanuit ons museum naar den Briel toe en voor de verzekering heb ik wat foto's gemaakt zoals alles er nu uitziet. Mocht er iets met het transport gebeuren is er bewijs.
Het was erg leuk om te doen, ben met mijn macrlens aan de gang geweest en natuurlijk ook met mijn groothoek want anders pas het hele schip er niet op. Al nieuwsgierig, nou hier komt hij.

maandag 16 januari 2012

Scrappen

Ik ben helemaal in de mood om te scrappen. Opeens is het gevoel er weer er daar ben ik erg blij mee. Zo'n mooie kamer en geen inspiratie, maar gelukkig is die weer terug.
Lay out gemaakt met oud papier van Basic Grey, wat stempels en een stans van Tim Holtz. En natuurlijk een foto. Deze foto is gemaakt tijdens de fotostadswandeling met de fotoclub vorig jaar. Opeens zagen we een fiets in een lantaarnpaal hangen, echt iets voor ons om op de foto te zetten. En nu dan eindelijk gebruikt.

zondag 15 januari 2012

Scrappen

Lay out gemaakt voor een uitdaging, en de uitdaging was, gebruik oud en nieuw papier. Nou is dat begrip erg relatief in scrapland. Maar ik heb als oud papier Green at Hart van Basic Grey gebruikt en als nieuw papier Stella and Rose van MME. De swirls en de randjes zijn geborduurd en de bloemen met een stans van Tim Holtz gemaakt.

vrijdag 13 januari 2012

Scrappen







Voor een uitdaging op een van de forums waar ik lid ben heb is dit gemaakt. Je moest drie tags gebruiken en je mocht zelf weten hoe. Ik heb er dit van gemaakt. Je ziet steeds voor en achterkant van de tags, het zijn er dus 3, en geen 6. De verschillen maten tags zijn versierd met wat foto's uit Engeland. Het papier is al heel oud en is van Daisy D's, volgens mij bestaat dit merk helemaal niet meer. Verder veel gestanste figuurtjes gebruikt en wat kantjes en bandjes. Het was erg leuk werk om dit te maken.

woensdag 11 januari 2012

Scrappen

Een lay out gemaakt met papier van 7 gypsies en wel deze lijn . De tag is ook uit deze lijn, off the wall. Een serie papier met grote afbeeldingen maar dat niet alleen, ook de achterkanten van dit papier zijn erg mooi. De onderste bloemen zijn gestanst met een stans van Tim Holtz en de big shot . De bovenste bloemetjes zijn van Prima marketing
De vogeltjeslijn is uit een van de vellen geknipt, en de letters zijn van American crafts. Verder heb ik nog een sukje touw gebruikt wat ik met nietjes heb vastgemaakt.

De lay out is gemaakt met een foto van mijn schoondochter op het holocaust monument in Berlijn.

dinsdag 10 januari 2012

DCL#121


Deze week doe ik weer eens mee met de challenge op het DCL blog. De schets die we moesten gebruiken staat bovenaan en mijn uitwerking daaronder.

maandag 9 januari 2012

Strand



Afgelopen vrijdag ben ik met de meiden, waar ik ook lange stukken mee wandel, naar het strand geweest. Gewoon even een uurtje uitwaaien en daarna aan de gluhwein en de bitterballen. Het leven is zo slecht nog niet.

zondag 8 januari 2012

Amsterdam

Afgelopen donderdag ben ik weer eens een dag naar Amsterdam geweest. Ik had Bart nog nieuwe schoenen beloofd en dat gingen we vandaag doen. De weersvoorspelling voor vandaag was vreselijk maar uiteindelijk viel het alles mee, ja het waaide hard, maar daar zijn we wel aan gewend en hebben we maar een keer een bui regen op ons hoofd gehad.

Eerst maar eens op schoenenjacht, dus wij de Kalverstraat in. Bijna aan het eind, bij de Nikestore zijn we uiteindelijk gelaagd. En omdat je dan al heel dicht bij Vlieger bent zijn we die kant opgelopen om boekbindringen te halen en mijn potloodverzameling aan te vullen.

Inmiddels was het ook wel tijd geworden om te gaan lunchen, dus vanaf de Amstel naar het waterlooplein gelopen om bij Bagels&Beans wat te eten.
Onderweg ook nog de toerist uitgehangen dus wat foto's gemaakt.


Tijdens de lunch had ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om even bij Claar op het werk te kijken. Zij werkt bij de Coffee Compagny op het Gelderlandplein. En daar was ik nog nooit geweest dus leuk om eens te gaan kijken. Dus wij de metro in om die kant op te gaan. Het is een leuk winkelcentrum en hebben even een rondje gedaan en koffie gedronken bij Claar. ook het fotoboek bekeken waar Bart foto's voor heeft gemaakt, dus ik ben weer helemaal bij.
De foto is niet helemaal scherp, maar ala het kan niet altijd perfect zijn toch.
Hierna heeft Bart de auto even van Claar geleend en zijn we nog naar het winkelcentrum in Amstelveen geweest, en dat is helemaal een mooi centrum. Ze hebben we zelfs een Bijenkorf. Daar heb ik twee Blond mokjes gekocht uit de kerstserie, 50% korting is altijd leuk.
Daarna de auto weer terug gebracht en richting metro om de trein naar huis te nemen. Bart is uitgestapt bij de halte Wiebautstraat en ben naar het CS gereden waar de treingoden met me waren want ik kon precies de trein naar het noorden halen.
het was een erg gezellige dag!!!

dinsdag 3 januari 2012

winterse kaartjes


Twee winterse kaartjes gemaakt met papier van Bo Bunny, snowfall. De stempel is van Unity stamps, en de tekststempel daar weet ik het merk niet meer van. Lint uit eigen voorraad maar komt van de albert cuyp markt.

maandag 2 januari 2012

Nieuwe scrapkamer

De plannen waren er allang, maar ja wanneer doe je zoiets. Nou afgelopen weken dus. Koen zijn oude kamer is omgetoverd tot een nieuwe grote scrapkamer. Je moet er altijd eerst een verschrikkelijke puinhoop van maken voordat het weer mooi wordt, en dat is helemaal gelukt. Ben zo blij met mijn nieuwe ruimte, en het is echt ongelofelijk dat dit allemaal uit het kleine kamertje van 2x2m is gekomen. Ik snap er echt niks van dat het mogelijk is om op zo'n kleine ruimte zoveel te stallen, maar dat bleek toch mogelijk. Nu heb ik een prachtige opgeruimde kamer waar je ook gewoon kunt lopen en bewegen zonder meteen iets om te gooien.
 Het kleine kamertje waar alles uit gekomen is, wat een bende is het nog.
 Ook de logeerkamer is een grote chaos.

 En dan is dit het eindresultaat van klussen en heel veel spullen verslepen!!!

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...