dinsdag 31 juli 2012

Olympische spelen 2







De tweede dag van de spelen was ook voor ons de tweede dag,afgelopen nacht zijn we in een hotel vlak bij Londen gebleven want anders zou het niet te doen zijn om om 10.00 uur bij het eventing te zijn. Ook nu vielen de rijen erg mee, we hebben langer in de rij gestaan om wat te eten te krijgen dan om binnen te komen. Met koffie en een broodje op zoek naar onze plaatsen, vak 212 rij 41. Het was even zoeken maar we hebben het gevonden. En we zaten hoog!!! Maar hadden een goed zicht op de wedstrijd en een geweldig zicht op Londen. Laten we zeggen dat dat een bonus was. Nou zegt de dressuur van de eventing mij niet echt veel. Ik heb zoals jullie vast wel weten helemaal niks met paarden, en na een paard of 10 ben ik ook maar eens aan de wandel gegaan. Het terrein om de arena was ook heel groot, het grootste deel van het park was al ingericht voor de volgende dag, en daar kon je prima langs lopen om te kijken.
We hebben het laten nog met elkaar gelopen en toen had ik ook mijn fototoestel bij me en heb wat foto's gemaakt.
Helaas hielden we het vandaag niet droog en zijn we uiteindelijk van de tribune gevlucht om zo goed mogelijk te schuilen. Met nog een paar duizned mensen hebben we onder de bomen gestaan, maar toen het begon te onweren was dat natuurlijk weer een minder goed plan.
Nadat het weer droog was besloten we dat we genoeg paarden hadden gezien en zijn we langs de Theems gelopen naar Greenwich park. Ook daar nog foto's gemaakt, maar die komen nog, blogspot wil niet erg meewerken en foto's laden kost heel veel tijd, en daar heb ik nu even geen zin meer in, dus wordt vervolgd.
as. donderdag gaan we weer richting Londen voor de volgende wedstrijd, we gaan dan vrijdag bij het roeien kijken, duimen jullie dat we het dan droog houden??

Olympische spelen

Wachten op de trein
Nog meer wachten, nu tot we het stadion in mochten


                                                                                                           




Vandaag, zaterdag 28 juli, is onze eerste dag naar de olympische spelen. Vandaag gaan we naar een volleybal wedstrijd. Redelijk op tijd waren we op weg, eerst 1.5 uur met de auto en daarna met de trein naar Londen. En dan natuurlijk nog met de metro naar de plaats van bestemming. Londen is zo verschrikkelijk groot dat het veel tijd kost om van het een naar het andere te komen. Nou waren de rijen bij de ingang van het stadion gelukkig veel minder lang als dat we gevreesd hadden dus dat schoot gelukkig wel op. Riem af, zakken leeg, alle spullen in een kratje voor de scan maar daarna schoot het allemaal goed op. We hebben twee leuke volleybal wedstijden gezien, en op naar de volgende dag, dan gaan we naar de dressuur van de eventing wedstrijden. Ik heb helemaal niks met paarden, maar het is vast leuk om te zien.

woensdag 25 juli 2012

Clipperraces





Deze foto's was ik helemaal vergeten, ze zijn twee weken terug gemaakt toen de race van de clippers around the world hier in de haven lagen.
Het was erg leuk om te zien, en op het haven terrein was van alles te doen. Reuze gezellig, en wat ook heel fijn was dat we er mooi weer bij hadden. Het regent erg vaak, maar de weergoden waren ons dit weekend goed gezind. We hebben dan ook nog heerlijk op het terras bij de werf gezeten, even genieten van het zonnetje.

donderdag 19 juli 2012

Haken




Ook ben ik nog steeds druk aan het haken. Ik ben met een granny square deken voor mijn vriendin bezig, maar dat is zo'n groot project dat het ook lekker is om af en toe wat anders tussendoor te maken.
Op de bovenste foto's is kussen nummer 2 te zien. Het gehaakte deel was al een poosje klaar, maar ja dan moet er nog een achterkant aangenaaid worden. Maar dat heb ik nu eindelijk ook gedaan.
op de andere foto's is een sjaal te zien waar ik mee bezig ben. Nou is paars niet echt mijn kleur, maar ik vind vast wel iemand die hem wil hebben. het garen heb ik gekocht op de Albert Cuyp markt voor een euro voor een bolletje en dat kon ik toch niet laten liggen, paars of niet.

maandag 16 juli 2012

DCL#146


Dit kaartje heb ik gemaakt voor het DCL challenge blog. Deze keer was de uitdaging, gebruik een hexagon. Nou en dat was zeker een uitdaging. Ik dacht nog heel simpel, ik teken er even een. Maar het is helemaal niet opgebouwd vanuit een vierkant, maar vanuit een cirkel met daarin twee driehoeken. Snappen jullie het nog???

Maar goed, het is uiteindelijk gelukt, en dit is het geworden. het papier is van authentique, en dan de celebrate collection.

dinsdag 10 juli 2012

vrijdag 6 juli 2012

DCL 144


Kaartje voor het DCL blog, ik heb zie ik nu helemaal de bloemvorm van de schets niet gebruikt. Maar dit is het geworden.
Ik heb een van mijn nieuwe stempels gebruikt. Gekleurd met vrolijke kleurtjes, en daarbij al even vrolijk papier van BG.

Dit was de sketch die we moesten gebruiken :)

dinsdag 3 juli 2012

dagelijkse dingen

Ik heb al weer een paar dagen niet van me laten horen. Maar het is druk hier, er is steeds wel wat. het museum slokt veel tijd op, maar er zijn ook allerlei andere dingen die mijn tijd vragen. Maar ik ben er nog wel hoor. Vorige week had ik wat stempels besteld, en afgelopen zaterdag kon ik ze dan eindelijk in ontvangst nemen, ik moest er voor tekenen, en met mijn vele uithuizigheid was dat niet eerder mogelijk.
Het zijn nieuwe stempels van penny Black, van de London serie. We gaan eind deze maand die kant op, en dan is het leuk om deze stempels bij een project te kunnen gebruiken.
Er zijn nog veel meer stempels van deze serie te verkrijgen, maar die heb ik nog niet in Nederland kunnen vinden, misschien dat ze in engeland wel te krijgen zijn. Ik ga in ieder geval op zoek. Maar ook nog twee stempels met strandhuisjes en een vuurtoren, dat past wel hier zo aan de kust, maar ik vind ze ook leuk voor mannen kaarten. Ik hoop er snel iets mee te laten zien.
Ook ben ik nog steeds aan het haken. Ik ben nog met een granny square deken bezig, maar er schieten zo af en toe ook wat andere projectjes tussendoor, zoals deze leuke hartjes. het patroon komt hier van daan. Ik heb nu ook nog een sjaal op de naald staan, daar laat ik dan volgende keer een stukje van zien.



zondag 1 juli 2012

Award


Deze Shunshine Award heb ik van Yvon gekregen. Yvon, Bedankt superleuk.


Een leuk initiatief om diegene van een blog die je volgt beter te leren kennen.

De regels voor deze award zijn:

Bedank diegene waarvan je de award heb gekregen


Beantwoord de 10 vragen:


Wat is je favoriete dier?

Wat is je favoriete getal?

                                                   Wat is je favoriete non-alcoholische drank?

Facebook of twitter?

Wat is je passie?

                                                                      Krijgen of geven?

Wat is je favoriete patroon?

                                                       Wat is je favoriete dag van de week?

Wat is je favoriete bloem?

Wat is je favoriete land?

Kijk ik heb een award van Yvon gekregen, eigenlijk neem ik geen awards meer aan, maar voor Yvon wil ik een uitzondering maken, want het blijft natuurlijk toch een eer, dat iemand jouw blog de moeite waard vindt.
Maar omdat het erg lastig is om een award door te geven, neem ik ze meestal niet meer aan.
Maar hier dan de antwoorden op de 10 vragen.
Wat is je favoriete dier?  Ik vind de giraf een bijzonder dier.

Wat is je favoriete getal? Kun je een favoriet getal hebben??? Ik heb namelijk geen idee. Dus geen favoriet getal.

Wat is je favoriete non-alcoholische drank? thee


Facebook of twitter? facebook, ik ben nog niet in twitter land aangekomen :)

Wat is je passie? fotografie


Krijgen of geven?  beiden, het is leuk om iets te krijgen, maar ook om te geven.

Wat is je favoriete patroon? geen idee.

Wat is je favoriete dag van de week? de zondag, omdat dat hier een rommel maar aan dag is, tenminste als we thuis zijn. Maar de rust die er vaak op zondag is, is heel fijn.

Wat is je favoriete bloem?  Zonder twijfel de pioenroos

Wat is je favoriete land? Nederland. Ik ga graag op vakantie, maar Nederland is echt mijn land.

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...