achtergrond

zaterdag 29 juni 2013

in actie

Ik weet dat er heel veel foto's gemaakt zijn waar ik op sta, maar ik zie er bijna nooit een van. Gelukkig heb ik deze wel op het net gevonden. Leuk om ook eens een actie foto te hebben van mezelf. Rob Belgraver, bedankt.

dinsdag 25 juni 2013

Sail

Zo ik ben weer boven water :)
Natuurlijk niet letterlijk, hoewel ik veel water gezien heb de laatste dagen.Water dat in grote hoeveelheden uit de hemel viel, en water waar we in hebben gevaren.
Ook al zat het weer zwaar tegen, ik heb 4 geweldige dagen gehad. Donderdag en zondag met de Johan de Witt gevaren, zaterdag mee met de Javazee en vrijdag was het weer zo slecht dat ik wel gevaren heb, maar zonder passagiers. Er waren diverse karweitjes te doen die dag, personeel over varen, lunchpakketten halen en nog meer van dat soort dingen Er was dus wel wat te varen, in ieder geval genoeg om steeds opnieuw heel nat te regenen, ook al heb je een regenpak aan, op een gegeven moment ben je gewoon doorweekt. Ik heb mezelf zelfs nog een keer omgekleed, zo nat was ik. En dan is het wel handig dat je gewoon al je zooi bij  je hebt omdat je aan boord slaapt. En je hangt je spijkerbroek gewoon in de machinekamer om te drogen. Naar diesel ruiken doe je toch wel dus dat maakt niks meer uit.

Mijn eigen camera heeft de geest gegeven en is naar Olympus opgestuurd voor reparatie en ik heb een leen camera meegekregen. En dat is aan de foto's te zien. Ik moet erg wennen aan deze canon en de instelling van de camera ging ook niet meteen goed. Maar alla, ik kon in ieder geval nog fotograferen. En hier een impressie.


woensdag 19 juni 2013

Sail

Vandaag hebben we de boten omgevaren. Met zijn allen in de sluis en door de bruggen. Het ging allemaal goed, dan is de Johan de Witt maar een minibootje hoor. Hij is bijna 10 meter lang, maar zo naast de Javazee en de prins Hendrik met hun dik 20 meter voelde ik me aardig klein. En dan is de haven opeens wel een hele grote plas water :).
Morgen gaan we echt beginnen. We varen vier dagen van 09.00 tot 21.00 uur. Dus lange dagen, maar ik heb er zin in. Nu moet alleen het weer nog een beetje mee werken, dan komt het helemaal goed.

dinsdag 18 juni 2013

Botter races


Afgelopen vrijdag ben ik weer mee geweest op de Prins Hendrik. Er waren zoals ieder jaar Botter races op het Marsdiep Helaas bleef het aantal botters steken op 7. De rest lag nog in Makkum want die konden gister ivm de harde wind het IJsselmeer niet over. Maar ach, het was evengoed heel leuk om te zien. 's Morgens hadden we nog wat zon, maar in de loop van de dag werd het toch wel al kouder, maar het was dit jaar voor de verandering wel droog. Dus mij hoor je niet klagen.
Hier weer een selectie uit alle foto's die ik gemaakt heb. Helaas bleek mijn camera weer kuren te hebben dus hij is inmiddels weg gebracht en ik hoop dat ze hem nog kunnen repareren. Anders moet ik op zoek naar wat anders. Voor nu heb ik een leencamera meegekregen zodat er toch nog gefotografeerd kan worden. En dat moet natuurlijk ook, zo met Sail voor de deur.

dinsdag 11 juni 2013

Scrappen


Lay out gemaakt voor een secret scraplift op het SA forum.

zondag 9 juni 2013

daar ben ik weer eens........................

Het is inmiddels al weer twee weken terug dat ik iets van me heb laten horen, maar ja ik was druk met andere dingen. Hele leuke dingen dat wel. En het had niks met freubelen te maken, dat dan weer niet.
Maar ik zal bij het begin beginnen.
Afgelopen weekend zijn we met de hele familie naar de Efteling geweest. Mijn jongste broer (met down syndroom) werd 50 en dat hebben we daar gevierd. Ik had een huisje op het park gehuurd en zo konden we uitgebreid de Efteling bekijken. Ook de jongens zijn allebei geweest. Claar zat nog in Engeland, maar Ilse was er wel. En wat hebben we een gezellig weekend gehad.
Het was voor mij ook al 30 jaar terug dat ik daar geweest ben, en sommige dingen waar nog zeer herkenbaar, maar het meeste was nieuw. Hier een selectie van de vele foto's die ik gemaakt heb.

En na ons Efteling weekend kon ik mijn tas leeggooien en weer vol doen met museumkleding om dinsdag ochtend op pad te gaan naar Huizen om de laatste 4 dagen met de Prins Hendrik mee te varen. Die was op een tocht langs diverse IJsselmeer havens ter promotie van de KNMR, en op dinsdag was er een personeelswissel.
En het was leuk, gezellig en ik heb er weer heel veel van geleerd. Varen op binnenwater, oversteken op het IJsselmeer, en via Den Oever over de waddenzee weer naar huis. Voor mij allemaal nieuw. En wat ook heel fijn was, het was 4 dagen prachtig weer. We konden echt alle dagen buiten leven en dat was heerlijk!! Ook zijn we nog mee geweest met een snelle boot van de post Elburg, en ook dat was super gaaf. Misschien kan ik daar nog eens een foto van bemachtigen. Ik heb wel een foto dat we er op zitten, maar nog langzaam varen. Ik zit rechts op de rand en ben buiten beeld.

 Personeelswissel, Huizen
 Huizen


 Op de KNRM boot in Huizen
 Even rust, Elburg

 Onderweg naar Elburg
Met de Evert Floor het veluwe meer op
In de haven van Elburg
 
Onderweg naar huis