donderdag 26 september 2013

Scrappen



Lay out gemaakt met papier van Kaisercraft en prima marketing. De mooie bloem knopjes heb ik ooit eens van Linn gekregen.

zaterdag 21 september 2013

Kerstkaartjes


Ik heb eigenlijk helemaal geen kerstkaarten nodig dit jaar, ik heb nog een grote stapel liggen, maar het is zo leuk om te doen. Dus toch nog weer een paar nieuwe kaartjes.

donderdag 19 september 2013

gezellig deel 2

Dinsdag ochtend moest ik eerst in het museum zijn voor overleg . Val ging meteen met me mee, en heeft het museum op haar gemak kunnen bekijken.
Na het overleg zijn we terug gelopen naar het station voor een tweede dag Amsterdam.
Claar was ook nog vrij vandaag dus toch nog maar een A'dam uitje op het programma.
Omdat het in het museum allemaal wat vlotter ging als dat ik had verwacht waren we al bijtijds in A'dam. Als eerste hebben we een kop koffie bij Koen gehaald, die was aan het werk  op CS. Na de koffie Claar gebeld en op naar de Bijenkorf voor de lunch.
We wilden naar het paleis op de Dam, maar dat was helaas dicht. Dus een nieuw plan. Het werd het tassen museum Hendrikje op de Herengracht.
Daar naar toe ging met wat omwegen en oponthoud. Je komt namelijk allerlei leuke winkels tegen als je de route via de Kalverstraat loopt. Eerst Desigual, waar we leuke dingen hebben gekocht en/of gekregen. Ik ben een prachtige tas rijker, gekregen ik ben nog steeds een beetje beduusd van.
Kijk deze is het
Ook nog langs Posthumus gelopen voor reiniger, embossing poeder, en wat stempels die in de uitverkoop lagen.
En ja, we hebben het uiteindelijk gehaald, dat museum, en ik moet zeggen, het was leuk. Er was een stukje geschiedenis over de tas, en er was veel te zien. Geen groot museum, maar als je een uurtje over hebt is het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.
tasjes van glas
en oh ja, we zijn op de heenweg via het Rembrandplein gelopen en natuurlijk
 moesten er even foto's gemaakt worden. Even de toerist uithangen

We hebben de dag afgesloten in Amsterdam noord. Koen heeft heerlijk voor ons gekookt. Kees kwam me ophalen zodat ik niet meer met de trein terug hoefde. Val bleef in Amsterdam logeren omdat die de volgende dag naar schiphol moest voor de thuisreis, en dan is het wel zo handig om in Amsterdam te blijven. We hebben een paar leuke en gezellige dagen gehad, maar mag ik zeggen dat ik wel een tikkeltje moe ben.............................................

woensdag 18 september 2013

gezellig





Mijn broer en schoonzus zijn een paar dagen geweest. Jan heeft zondag avond de boot weer terug naar Engeland genomen maar Val is nog een paar dagen gebleven en is vandaag weer terug gegaan.
Boven staande foto's zijn zondag middag gemaakt op de sfeerboerderij van Jan Kees Lont.





Maandag ochtend zijn we samen naar Amsterdam gegaan. Val wilde heel graag naar het Anne Frank huis en daar zijn we dan ook geweest. En ik wist dat er altijd rijen staan, maar op een gewone maandag ochtend in september had ik toch niet op een rij van 3 kwartier wachttijd gerekend. Maar goed, we hebben keurig afgewacht en inmiddels was Claar ook gearriveerd die zo de rij in schoof en gezellig met ons mee naar binnen ging.

Ook Ilse kwam onze kant op en samen hadden we 's middags een kreatieve workshop. Na afloop hiervan hebben we bij B eb C gegeten en zijn Val en ik weer naar Huis gegaan, met plannen voor de volgende dag.





zaterdag 7 september 2013

DCL 193


Kaartje gemaakt voor het DCL challenge blog.
Er was een schets en je moest voornamelijk wit gebruiken. Dat laatste was best wel lastig, maar dit is wat ik er van gemaakt heb.

maandag 2 september 2013

Varen

Vandaag heb ik, natuurlijk samen met een bemanning de Tjerk Hiddes naar de HISWA gebracht. Voor het eerst als schipper en we hebben het prima gedaan. Het was een vlotte tocht die we binnen 8 uur varen hebben volbracht. Ik had de tocht goed voorbereid zodat ik wist wat we allemaal tegen konden komen zoals, de pont, 27 bruggen en een sluis. het laatste stukje over het Noordzee kanaal richting de HISWA haven. Het ging allemaal heel soepel en alleen bij de Wilhelminasluis in Zaandam moesten we even wachten. Hier een paar foto's van wat we dan zoal onderweg zien.

                                                           Alkmaar
                                               Een van de vele bruggen
                                                           De Zaan


                                           En de molens van de Zaanse schans

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...