achtergrond

dinsdag 8 december 2009

Amsterdam

Vandaag ben ik samen met Koen naar de tentoonstelling, aan het Russische Hof, in de Hermitage geweest.

We hadden bij het CS afgesproken en vandaar zouden we dan met de metro verder. Maar voor de metro moet je toch echt eerst een OV chipkaart opladen. Met wat hulp van Koen is ook dat gelukt, en kan ik nu overal met dat ding het openbaar vervoer in. Modern hé.

Maar we kwamen ergens anders voor, dus inderdaad in de metro op naar de Amstel waar de Hermitage staat.

Het is een prachtige tentoonstelling met meubels, kleding en gebruiksartikelen uit de tsarentijd van Rusland. Het was heel bijzonder om dit in het echt te zien. Zeker de kleding was heel speciaal. En volgens ons waren de mensen 100 jaar terug zeker 25 cm kleiner dan nu en laten we het over de schoenmaten maar helemaal niet hebben. We hebben er met verbazing naar gekeken, zulke kleine smalle voetjes heeft tegenwoordig niemend meer.
En aan het insnoeren om in zo'n prachtige jurk te passen wil ik al helemaal niet denken.

Er mochten geen foto's in het museum gemaakt worden, dus onderstaande foto's komen van de Hermitage site vandaan, maar dan hebben jullie een beetje een indruk.

Na het bezoek aan de Hermitage zijn we via het Rembrandtplein naar het centrum gelopen. Daar zijn we samen met Ilse bij de la place wezen lunchen, heerlijke broodjes hebben ze daar toch. Via de Kalverstraat, en de Posthumus winkel, naar het station. Zo rond 17.15 uur was ik weer thuis.

4 opmerkingen:

Cora Hoekstra zei

Je blog is al helemaal kerst, prachtig.
Klinkt als een prachtige tentoonstelling, en een lekker dagje weg.

Angelique zei

Het ziet er allemaal prachtig uit. Wat zal het een heerlijk dagje geweest zijn.

Groetjes Angelique

McMGrad89 zei

I must say, the photo of the boats was wonderful. It reminded me of a postcard or a painting I have seen before. Thanks for sharing the images from the Hermitage, too. Sounds like you had a nice time.

Bart zei

De trein gaat naar Rieni's wereld :P