achtergrond

zaterdag 19 januari 2013

Broek in Waterland

Vandaag zijn we met de fotowerkgroep naar Broek in Waterland geweest. Dit dorp heeft nog een prachtige oude kern waar het goed fotograferen is. Het was wel verschrikkelijk koud en hebben we het bij 1.5 uur fotograferen gehouden. Gelukkig wilde het pannekoekenhuis een half uurtje eerder openen om ons van warme drankjes te voorzien. En daar waren we inmiddels wel aan toe. We hebben nog een uurtje zitten kletsen en toen toch maar weer op huis aan. Het was iets minder lang als dat ik ingeschat had, maar het was een leuke ochtend en het heeft weer mooie foto's opgeleverd. Er staan nog meer foto's op mijn fotoblog. Dus als je het leuk vind kun je daar ook nog even kijken. en als antwoord op wat vragen, hier een stukje uit wikipedia over Broek. Broek in Waterland is een dorp in de gemeente Waterland, ten noorden van Amsterdam. Tot 1991 was Broek in Waterland een zelfstandige gemeente met de kernen Uitdam en Zuiderwoude. Broek in Waterland telt circa 2300 inwoners. Het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht. Sommige van de houten huizen, vaak geschilderd in pasteltinten en versierd met een deurkalf, hebben een ceremoniƫle voordeur. Deze werd gebruikt bij bruiloften of begrafenissen. Een van de huizen, vanwege de slappe ondergrond altijd bestaande uit een houten constructie, is ontworpen door Hendrick de Keyser. Het dorp stond in de 18e eeuw bekend om zijn schoonheid, letterlijk en figuurlijk. Keizer Jozef II kwam in 1781 langs, maar werd niet binnengelaten omdat de boerin geen tijd had. Ook Napoleon bracht in 1811 een bezoek aan het dorp en genoot van het pagode-achtige prieel.

4 opmerkingen:

nit@ zei

doorgaans ben ik goed tevreden met 2 hoog achter in rotterdam zuid, maar als ik jouw foto's van de omgeving zie ben ik altijd stiekum een beetje jaloers... ( okay... beetje boel!)

groetjes
anita

Irm zei

Wow,Rieni,wat een prachtige foto's maak jij!!! En wat maak je er mooie dingen mee! super! Groetjes, Irm

Cora Hoekstra zei

Prachtige foto`s Rieni, ik ben er ooit eens doorheen gevaren, maar schaatsend lijkt me helemaal prachtig, de laatste fot, lijkt de aanbouw wel wat op zo`n theekoepel langs de vecht.Ik zie die blauwgroene tint op meerdere foto`s, hoort het bij Broek in Waterland., Ik plaats mijn reaktie toch maar evn hier, want op je fotoblog zit een woordverivecatie

Petra zei

Wat een mooie plaatjes zeg. En waar ligt dat plaatsje? Ik heb er nog nooit van gehoord.