achtergrond

woensdag 6 januari 2016

een nieuw jaar

Tja, waar zal ik eens beginnen. We hebben een rare maand achter de rug. Het toch wel onverwacht overlijden van mijn vader heeft er behoorlijk ingehakt. Hij was 86 en natuurlijk wisten we dat het er aan zat te komen, maar hij rommelde zomaar door en mankeerde eigenlijk niet heel veel. Dus dit hadden we totaal niet aan zien komen.
En dan moet er van alles geregeld worden, een begrafenis maar ook moest het appartement waar hij woonde binnen 8 dagen leeg zijn. Er is een ander gezin nu heel blij dat hun vader of moeder een plekje in een verzorgingshuis heeft, voor ons was het wel zuur, hij heeft maar 8 maanden van dit mooie plekje mogen genieten.

En dan natuurlijk van alles inlichten en opzeggen, ik denk dat ik het meeste nu gedaan heb, maar je weet maar nooit. Zo af en toe schiet me er weer wat te binnen.

Dus het begin van dit jaar was ook vreemd, een nieuwjaar receptie bij Hans waar hij voor het eerst niet was. En dat voelt nog heel raar.

Maar we moeten verder, en dat is prima, ik zal het langzaam aan heus een plekje kunnen geven, maar het is nu gewoon nog te vers.

Wel zijn we op nieuwjaarsdag naar Edam geweest, samen met Jan en Val. Val was er nog nooit geweest en het leek ons een goede afronding van de laatste hectische weken.  En het was fijn, het weer werkte mee, en het was heerlijk om door het dorp van mijn vader en onze jeugd te slenteren.

1 opmerking:

Ria zei

Lieve Rieni,
Bij deze nog gecondoleerd met het overlijden van je vader.
Het is een groot gemis en kost het veel tijd om het een plekje te kunnen geven.
Sterkte voor jou en je familie.
Groetjes, Ria