achtergrond

dinsdag 2 juni 2009

dagje uit


Gister zijn we naar Emmeloord geweest, alvast voor Hans zijn verjaardag. We zijn met hem naar het Aviodrome in Lelystad geweest. Nou was dat geen doorslaand succes. Aan de ene kant was het wel leuk en spannend, maar aan de andere kant vond hij heel veel dingen eng. En wat het nou was???? We hebben geen idee, misschien hebben we het begin niet helemaal goed gedaan door met een soort tijdmachine naar binnen te gaan. Daar was het donker en een bewegende vloer. misschien is hij daar toch wat door van slag geraakt, wie zal het zeggen. Maar met de boekjes en de plattegrond had hij weer terug in de Phoenix, babbels voor 10. Plus een heleboel foto's dus we denken dat de herinnering uiteindelijk wel positief zal zijn.

Wij zijn terug gereden via een toeristische route door Friesland, dat we daarbij duizenden fietsers zouden tegen komen wisten we toen ook nog niet. Het bleek de fiets elfstedentocht te zijn. Er waren meer dan 13.000 fietsers bezig om de 240km van deze tocht weg te trappen. Ik kan alleen maar bewondering hebben want ik doe het ze echt niet na.

Na een hapje gegeten te hebben in Stavoren weer richting huis, waar we gezellig in de file terecht kwamen met die duizenden anderen die ook weer naar huis wilden, en als er dan maar 1 rijstrook beschikbaar is om de dijk op te gaan, dan schiet het ook niet echt op. We waren dus een uurtje later thuis dan gepland, maar ja, het is niet anders.
Al met al hebben we toch een hele leuke dag met prachtig mooi weer gehad. En Hans gaat nadenken waar we de volgende keer heen gaan.

5 opmerkingen:

Monique zei

Jammer dat het geen succes was. Wij hebben dat ook een keer gehad met Max en dit kwam idd door de ingang. Dat was ook met een boel geluid en herrie. jammer hoor en dat ze je dan ook niet even waarschuwen.
hoop dat als hij terug kijkt op de foto's dat het dan vervaagd.
En ja het was gisteren behoorlijk druk.
Mooi kaartje heb je gemaakt. leuke en frisse kleuren.

Anoniem zei

Jammer voor Hans dat zijn dag zo anders gelopen is als jullie verwacht hadden, maar ik ga er van uit, dat jullie er toch wel iets leuks van gemaakt hebben!

me-bear zei

Klinkt als een super leuk dagje uit, Rieni! Leuke foto's van het Aviodrome (nooit geweest, maar herkende het wel!) Elfstedentocht per fiets. Ik weet het nog gekker: de wandelclubs gaan 'm te voet doen!!! Of zouden ze de tocht al achter de rug hebben? Geen idee eigenlijk. 't Is iig een hele afstand. Fietsend, schaatsend en wandelend...
Met een tijdsmachine naar binnen...oei! Wat is dan nog heden? ;) Jammer dat dit Hans zo uit evenwicht bracht. Volgende keer dus de tijdsmachine maar laten voor wat die is...
En file...ja, gezellig met z'n allen in de file ;) Uurtje later valt dan nog mee toch? Of is het een afstand die je normaal in 5 minuten doet?

xx Monica

Cora Hoekstra zei

Tweede pinksterdag is traditiegetrouw de fietselfstedentocht, en dit jaar was het erg druk vanwege het mooie weer, er was zelfs veel bermtoerisme. Dit soort dagen is het erg druk in Friesland en zijn zelfs hier files.
De elfstedentocht is ook per kano, roeiboot, step, oldtimers, eigelijk alles wat beweegt gaat langs de elf steden.

yvon/stampidoe zei

Jmamamer dat Hans het minder naar zijn zin had maar zo te lezen was de rest wel een suc6, maar hopelijk heeft hij er toch mooie herinneringen ana overghouden