achtergrond

vrijdag 19 maart 2010

Het Loo

Gister heb ik samen met Margot het Loo bezocht. Zij kwam met de auto uit het zuiden en ik met de trein uit het noorden. De treinreis zat helemaal mee, en ik heb ook keurig alle aansluitingen gehaald. ook wel eens fijn.
Margot heeft me opgepikt van het station en op naar het Loo. De tomtom bracht ons eerst naar de verkeerde kant van het paleis, maar gelukkig kunnen we zelf ook nadenken, dus Margot gekeerd en wij weer een stukje terug. Dat we daarbij over de weg langs de naald, waar vorig jaar een drama plaats vond, kwamen was raar. je weet dat het allemaal gewoon weer door gaat, maar om op precies het zelfde punt te rijden voelde vreemd.

Nu waren we wel aan de goede kant en konden de auto met gemak kwijt.
We hadden een fantastische lentedag en de jas kon dan ook in de auto blijven liggen. We hebben eerst de stallen en de tuinen bezocht. En dat bleek achteraf een slimme zet. In de loop van de middag strok de zon wat weg, maar wij hebben heerlijk in het zonnetje alles buiten kunnen bekijken.

Daarna naar binnen, om het paleis zelf een bezoek te brengen. Het was prachtig, wat een pracht en praal, en het blijft moeilijk om de bedenken hoe de mensen daar geleeft hebben. Je bekijkt het toch met een 21ste eeuw blik. Maar we hebben prachtige maar ook (in onze ogen) spuuglelijke dingen gezien. Jammer genoeg mocht je binnen niet fotograferen. dus jullie zullen het met een aantal buiten foto's moeten doen.

Nadat we alles hadden bekeken was er eindelijk tijd voor de innerlijke mens en hebben we op het terras lekker geluncht en gebept. En opeens was het alweer het eind van de middag. Ik mag wel zeggen dat ik(wij) een heerlijke dag hebben gehad, en we bedenken vast wel weer een nieuw uitje.
5 opmerkingen:

yvon/stampidoe zei

zo te lzeen hebben jullie genoten en idnerdada binnen mag je niet fotograferen johanen ik zijn er in 1986 meen ik dat het wa sgeweest maar het was winter dus geenn stallen etc bezocht dus nu geniet ik vaje foto`s en slide show.

greetz yvon

Ria zei

Het blijft een prachtig paleis,
we zijn er al diversen keren geweest, maar iedere keer zie je het weer anders door de seizoenen.
Zo te lezen hebben jullie een geweldige dag gehad.
Geniet nog lekker na en bedenk maar vast weer een ander uitje.
Er zijn zoveel mooie plaatsen in Nederland.

groetjes Ria S.

Chantal zei

Prachtige foto's zeg. Zo te lezen hebben jullie een hele fijne dag gehad met goed weer. Leuk hoor zo'n uitstapje

Wiebine zei

Zo te lezen was het een prachtige dag met super goed weer. Wat heb je ook weer mooie foto's gemaakt.
groetjes,
Wiebine

Angelique zei

Mooie foto's heb je weer gemaakt Rieni. Het is ook een prachtig paleis. Wij komen er graag en de kids vinden de tuin ook zo mooi.

Groetjes Angelique