achtergrond

dinsdag 29 oktober 2013

ATC-tjes


En hier weer eens twee ATC tjes van mijn hand, dat is al lang geleden dat ik dit soort dingen gemaakt heb. Maar het begint weer te kriebelen. Lekker kledderen met verf, inkt en krijt.
De achtergrond van de bovenste kaart is gemaakt met krijt waar op gestempeld is, Dan een sjabloon met verf bewerkt en daarop een ingekleurd stempel afdrukje. Ze zijn allebei gewoon met kleurpotloden in gekleurd.
Bij de onderste heb ik alcohol inkt gebruikt en daarop wat getekend en dat tot slot ook een afdruk.

zondag 27 oktober 2013

de Peel en meer

Gister ben ik met de fotowerkgroep naar de Peel geweest om te fotograferen. het is hier vandaan wel een eind weg, het was 2.5 uur rijden, maar het was ook leuk om eens in een voor mij totaal nieuw gebied te lopen. Het weer werkte goed mee, en eigenlijk konden we gewoon in ons T-shirt lopen, en dat eind oktober.

Hier een paar foto's.Het was gister (26-10)ook onze trouwdag, 34 jaar alweer, de tijd vliegt echt. En we hebben het gevierd met lekker uit eten gaan na het fotograferen in de Peel. Kees was mee om te rijden. Ik zelf red dat niet zo'n eind, fotograferen en dan ook nog terug moeten. Kees heeft gewandeld en zo konden we het mooi combineren.

En dan heb ik vandaag, zondag, gevaren. We hadden het Vrij Event van de Helderse krant op Willemsoord en het museum was open voor 1 euro per persoon en de rondvaart was vandaag gratis. Het was vanmorgen verschrikkelijk slecht weer, maar vanmiddag klaarde het op en hebben we samen met de Tjerck Hiddes, van 12 tot 5 volop gevaren. Het was gezellig en ik heb een leuke middag gehad. Helaas geen foto's gemaakt.We waren te druk met varen ik had er gewoon geen tijd voor.


tot slot wil ik nog een paar foto's laten zien van avond fotografie. Laatst ben ik met de fotoclub op Willemsoord wezen fotograferen. Blijft een lastig ding, zo in het donker, maar wel leuk om te doen. En alleen door te oefenen kan het beter worden.

donderdag 24 oktober 2013

Van alles wat

Hier weer eens een van alles wat blogje. Ik begin met te vertellen dat ik in de top drie stond met dit kaartje bij scraplezier. Het was de eerste keer dat ik daar meedeed, dus dat is wel erg leuk.

Vandaag zijn Gerda en ik weer aan de wandel geweest. het was de tweede keer dit seizoen, en we moeten nog wel wat wandel conditie krijgen. Maar wat was het lekker, het zonnetje was er bij, en als je uit de wind liep was het heerlijk.
Natuurlijk op paddenstoelenjacht. En er waren er nog heel veel te vinden. Ook heel veel rood met witte stippen exemplaren.
Kijk, zo ziet dat er dan uit.

Maar er was natuurlijk nog meer moois te zien, het bos is nu zo mooi met al die kleuren.
Ook wil ik jullie nog twee haak projecten laten zien, ik geloof dat ik ze al eens heb laten zien, maar ze zijn inmiddels een stuk gevorderd, dus een update is dan wel leuk.
Eerst een bloemendeken van katoen. Het patroon komt uit een boek van Arne en Carlos.

Het is nog lang niet af, maar dat geeft niet. Het is leuk werk en je wordt toch helemaal blij van zoveel kleurtjes.
Het volgende project is ook zeer kleurrijk, en moet ook een deken worden. Deze schiet wel beter op. Ik gebruik acryl garen en haaknaald 4.

Zo dan zijn jullie weer op de hoogte. Ook in het museum is het nog druk zo de laatste weken dat we open zijn. Met ingang van 4 nov. zijn we door de week dicht en alleen de zondagen geopend. Natuurlijk zijn we dan wel de vakantie open hoor.
Kijken of ik nog een museum foto kan vinden, en dan sluit in dit alles wat berichtje af.

maandag 21 oktober 2013

Kerstkaartje


En al weer een kerstkaartje, ik kom steeds van die leuke dingen tegen, nu weer een stempel/stans set van Tim Holtz. Hoe makkelijk wil je het hebben voor een optimaal resultaat, Kijk daar hou ik nou van.
papier is van basic grey, lintje uit de voorraad en de tekst is van MD design.


zondag 20 oktober 2013

Kaartje

Kaartje gemaakt voor de oktober challenge op het SA forum, er was een kleurenschema, en dit heb ik er van gemaakt.


zaterdag 19 oktober 2013

Scrappen

Lay out gemaakt voor een secret scraplift op het SA forum. Het papier is van Basic Grey.

dinsdag 15 oktober 2013

Kaartje


En weer een kaartje, deze keer gewoon voor in de voorraad doos. De stempel is bewerkt met verschillende kleuren embossing poeder. Papier uit de restjes doos en een lintje uit de voorraad.

zondag 13 oktober 2013

Kerstkaartjes
Ik heb ergens in een voorgaande post gezegd dat ik eigenlijk geen kerstkaartjes meer hoefde te maken omdat er nog een hele stapel ligt. Maar oh wat een leuke stans kwam ik laatst bij Elly tegen. het is een lange sizzix stans, dus dit is maar een klein deel, maar zo is hij helemaal perfect op een kaartje. het papier is van vorig jaar en wel van BoBunny. De tekst stempel is ook nieuw en van MD, het lintje uit de voorraad doos.

woensdag 9 oktober 2013

kaartje

Toch maar weer een kerstkaartje, met twee nieuwe stansen van marianne design. De huisjes en de boompjes.

dinsdag 8 oktober 2013

VarenGister heb ik de Johan de Witt naar Alkmaar gebracht. Hij ligt er samen met de Prins Hendrik tijdens de festiviteiten voor het Alkmaars ontzet. En morgen ga ik hem weer ophalen.

zaterdag 5 oktober 2013

world card making day


Op het SA forum wordt vandaag aandacht besteed aan de World Card Making Day
En dit heb ik tot nu toe gemaakt. Er zijn verschillende uitdagingen, sketches, lifts en een workshop.
Voor vandaag hou ik het hier bij, maar misschien dat ik morgen nog wel wat maak. Ga nu lekker bank hangen en een detective kijken.

vrijdag 4 oktober 2013

Kaartje

Kaartje gemaakt voor een uitdaging op scrapplezier. Maak een kerstkaart, maar niet in de traditionele kerstkleuren. Het papier is van Fancy pants (denk ik) Ik ben niet zo merk vast, maar het zijn in ieder geval geen traditionele kleuren.
Kerstbal stans van Tim Holtz, stempels van papermania en de tekst stempel is van Marianne Design.