achtergrond

donderdag 26 februari 2015

Fotoclub.Ik ben ook nog steeds aan het fotograferen hoor. Maar ik vergeet het gewoon vaak om ze hier te laten zien. Een van de laatste opdrachten bij de fotoclub was communicatie. En dit is wat ik er van heb gemaakt. In eerste instantie vond ik het heel erg moeilijk, omdat je meteen aan telefoons, radio en tv denkt. Maar dit is wat het uiteindelijk is geworden.


maandag 23 februari 2015

Ameland

Het lijkt wel of mijn leven van uitjes aan elkaar hangt, maar dat is niet zo hoor. Toevallig heb ik twee blogjes na elkaar die over een uitje gaan.
Afgelopen weekend zijn we met een aantal collega's uit het museum naar Ameland geweest. Dit was georganiseerd door de Oude Redding glorie. Een club die zich inzet voor het behoudt van oude reddingboten. Veel schepen zijn in particuliere handen. het was een leuk uitstapje, hoewel ik niet echt fit was. Ik ging met een verkoudheid weg, en die is er niet beter op geworden. Maar dat mag de pret niet drukken. Hier alvast een paar foto's de rest moet ik nog bekijken.

We zagen een strandreddingboot het water ingaan met behulp van paarden. Dit ging vroeger overal zo waar strandreddingboten lagen. later zijn de paarden vervangen door tractoren .
Ik vond het geweldig om mee te maken. Zo bijzonder om te zien.dinsdag 17 februari 2015

Amsterdam

Afgelopen vrijdag was ik weer eens een dag naar Amsterdam. Koen in ik zijn naar het Tropenmuseum geweest. Voor beiden een nieuw museum, en het was leuk. We waren vooral van de tijdelijke tentoonstelling onder de indruk. Het waren er twee, een beneden en een boven. Die van beneden is, kunstinstallatie Grand Parade, Voor extra informatie kun je hier kijken. En boven was een foto tentoonstelling. En daarvan kun je hier de info vinden. Ik vond ze in ieder geval de moeite waard.

Daarna natuurlijk lekker lunchen. Ilse was inmiddels ook aangeschoven, en daarna nog de stad in. Eerst naar Vlieger voor wat potloden en bijzonder papier en nog naar Posthumus voor stempels.


Koen en Ilse namen toen afscheid en ik ben naar het station gelopen. Helaas was de NS me deze keer niet gunstig gezind. De trein reed niet verder als Anna Paulowna. Gelukkig haalde Kees me op anders had ik er nog wel even gestaan want bussen voor het vervoer waren nog niet geregeld. Toch een aardige tijd langer onderweg geweest. Maar goed het was niet anders, en ik moet zeggen dat ik er normaal niet vaak last van heb, die NS storingen.

het was weer een fijne dag met fijn gezelschap.


donderdag 12 februari 2015

Hargen

Vorige week zijn Gerda en ik weer eens naar hargen geweest. Het was al lang geleden,en we hebben er allebei van genoten. Wel erg koud, maar wat is het daar toch mooi.

dinsdag 10 februari 2015

lekker thuis

Ik ben al de hele ochtend met foto bewerking bezig, wat heb ik daar toch een hekel aan, fotograferen vind ik geweldig, maar dat je er dan ook altijd nog iets mee moet doen, is wat minder, maar goed, even tanden op elkaar en dan gaat het goed komen, ik moet morgen een serie inleveren, en heb bedacht dat ik dat over Wieringen ga doen, daar heb ik immers een jaar lang gefotografeerd, dus keus genoeg. Nu alles nog op de juiste grootte brengen en dan ben ik klaar, hier even een paar voorbeelden, die vast wel ergens op mijn blog staan, maar hier dus nogmaals

woensdag 4 februari 2015

aan de wandel

Aan de wandel gaan is iets wat ik niet veel gedaan heb de laatste tijd. het weer zit tegen, mijn knieƫn willen niet, en mijn ritme is totaal over hoop sinds Kees niet meer werkt. En dat ligt niet aan hem, maar veel meer aan mij. Ik moest echt wennen aan de nieuwe situatie, en dat ging ook veel langzamer als dat ik gedacht had. Gelukkig begint het allemaal weer op zijn plek te vallen, en keert de rust (vooral in mijn hoofd) weer terug.
Dus vandaag, 1 het was mooi weer, 2 geen pijn, en 3 de rust, dus lekker even op de dijk wezen kijken. Vandaar wandel je zo de duinen in in, dus ook daar nog even gekeken. Dus vanaf nu gewoon mezelf vaker bij kop en kont pakken, en hup, naar buiten :)


zondag 1 februari 2015

van alles wat

jeetje zeg, wie kan de tijd stoppen, het gaat gewoon zo snel. Het is inmiddels al weer februari. We zijn de vloer in de olie aan het zetten, en ik zit nu verplicht boven. Niet echt een straf hoor, ik zit wel lekker op mijn kamertje. Maar het voelt toch anders, je kunt niet even naar beneden sprinten om iets te pakken. We mogen toch een uur of 4 niet over de vloer lopen.

Hier eerst maar weer eens een haakupdate, ik plaats niet iedere week na de randjes een foto, maar nu heb ik er wel weer een gemaakt. Mijn vierkant is inmiddels al 46x46 cm. Ik haak met naald 4,5 en de kleuren worden willekeurig gekozen. Hier komt geen schema of idee bij kijken.

ook ben ik weer aan de scrap geweest. Er was weer een SSL (secret scraplift) op het SA forum, en ik blijf het leuk vinden om hier aan mee te doen.

dit is het eindresultaat, de foto is in Engeland genomen tijdens de bruiloft van Helen en Richard.