achtergrond

donderdag 15 april 2010

Deze week heb ik echt de toerist uitgehangen, Ik ben eenn dagje naar Amsterdam geweest en ik heb bollenvelden op de foto gezet.

Samen met I en C heb ik een bezoek gebracht aan het Anne Frank huis in Amsterdam. Het was niet zo heel druk en we hoefden dan ook niet heel lang in de rij te staan. Wel moesten we de rugzakken op onze buik dragen en dat was vooral met C haar grote sporttas een komisch gezicht.
Het bezoek aan het achterhuis was heel bijzonder. de kamers zijn kaal, maar verder in de oorspronkelijke staat. Ze hadden 4 kamers tot hun beschikking en het was ook groter dan dat ik verwacht had, maar het is een raar idee dat twee gezinnen daar een aantal jaren opgesloten hebben gezeten. Alleen op de zolder konden ze de buitenlucht, en de westertoren zien. Verder was alles geblindeerd. Ook de constructie van het huis is inderdaad zo dat het echt een achterhuis is, er zit als het ware een huis aan een huis geplakt, en was vanaf de straatkant ook niet te zien. Vermoedelijk hebben ze daarom ook zo lang verborgen kunnen blijven.
Mocht je er nog nooit geweest zijn, het is zeker een bezoek waard.eindelijk beginnen de velden te kleuren, de hyacinten staan nu volop in bloei en dat laat weer prachtige kleuren zien. Snel wat foto's gemaakt want ik ben zo allergisch als wat voor deze bloemen, maar zo in de buitenlucht valt het gelukkig mee.


Hier weer een nieuwe serie ATC tjes.

2 opmerkingen:

Yitte zei

Het Anne Frank huis is zeker een bezoek waard he???? EN wat een leuke ATC's heb je weer gemaakt.

Angelique zei

Het zijn weer prachtige foto's. Ik heb een blogaward voor je, hij staat op mijn blog.

Groetjes Angelique