achtergrond

woensdag 30 november 2011

Scrappen


Lay out gemaakt voor de wedstrijd op het SA forum. Papier is van 7 gypsies, rozetten en de rand zijn gemaakt met een stans van Tim Holtz, de bloem is gemaakt met een stans van Marianne design en de eiffeltoren kreeg ik van Yvon.

dinsdag 29 november 2011

December daily 2011
Zoals ik op de eerste bladzijde van mijn DD al schreef, ik zou er dit jaar geen een maken,maar ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan,dus ik ben toch weer overstag. Er wordt er toch een gemaakt. Dit is de kaft,en de begin bladzijden.
Ik gebruik er geen traditioneel kerstpapier voor maar papier van Crate van vorig jaar. Op zich wel kerstpapier maar niet in rood en groen. En die afwisseling is natuurlijk ook wel leuk. Wordt het toch een heel ander album
Het boekje is een beetje van mij en een beetje van Bo Bunny. Ik was aan het opruimen en kwam toen deze kaften tegen, en ja dan is het idee snel geboren. De bladzijden maak ik van kraft papier, waar ik nu helemaal doorheen ben, maar gelukkig heeft Carla het op voorraad dus ik ga morgen even een pak halen.

maandag 28 november 2011

ScrappenEen winterse lay out met het geweldige papier van little yellow bicycle, en wel Winter Twig ik vind de kleurtjes van dit papier zo leuk, en heus niet alleen voor winterfoto's. Maar daar is het natuurlijk wel heel erg leuk voor. De chipboard figuurtjes zijn ook van deze lijn. De bruine rand is gestanst met een stans van Tim Holtz, en wel deze . De grote sneeuwvlolkken zijn ook van Tim Holtz, en die kun je hier vinden.
De kleine sneeuwvlokken zijn met een pons van Martha Stewart. Ik heb het verder versierd met wat studs, maar daar kun je ook heel goed steentjes van ZVA voor gebruiken. Tot slot met bijpassend garen wat steken gezet en de grote sneeuwvlokken wat aangekleed, daar zijn ook wat kleine kraaltjes bij gebruikt.
En nee er is hier nog geen sneeuw gvallen hoor, deze foto is vorig jaar gemaakt.

zondag 27 november 2011

Van alles wat

Zo, weer een een blogpost van me, en deze keer weer eens een van alles wat blogje. Afgelopen woensdag moesten we naar Rotterdam, en toen kwamen we zomaar een driemaster in het kanaal tegen. Het is niet zo'n hele goede foto, blijft lastig hoor vanuit een rijdende auto, maar wilde het toch even laten zien.
Eenmaal in Rotterdam aangekomen, na natuurlijk weer eens eindeloos in de file te hebben gestaan, zag ik lichtelementen tegenover de doelen staan. Natuurlijk moesten daar foto's van gemaakt worden. Wat het precies was en waarom ze er staan weet ik niet. Maar het zag er erg leuk uit.
Inmiddels was het tijd om naar binnen te gaan, en gelukig blijven sommige tradities wel bestaan. Je loopt door een haag van fakkeldragers van het korps mariniers naar binnen.
En natuurlijk doe ik ook nog wel wat aan het knutselen hoor, even geen scrap maar ik was druk met viltfiguurtjes maken. Ik had er al wat laten zien en dit zijn de twee nieuwste aanwinsten. leuke sneeuwpopjes die ik straks in een krans wil bevestigen om aan de voordeur te hangen.
En dan nu de laatste foto van dit berichtje. Simpel Scrappen is vandaag open en natuurlijk moest ik even heen. Je kunt immers geen kerstpapier te veel hebben. Nu werd er ook een leuke make en take gegeven door Sonja, en daar ben ik bij aangeschoven. Is het doosje niet leuk geworden?? papier is van Bo Bunny en de stansen zijn van Tim Holtz.

dinsdag 22 november 2011

Vilt


Op de Kreadoe had ik wat viltpakketjes gekocht. Hier het resultaat van twee van die pakketjes. Je kunt twee pietjes maken met het pakket, maar het was zo'n gewriemel dat ik een even genoeg vind. De kerstlaarsjes waren zo klaar, dus op naar het volgende project.

maandag 21 november 2011

Scrappen


Lay out gemaakt voor de uitdaging op het SA forum, we kregen de uitdaging om de titel te borduren en verschillende kleuren te gebruiken, waaronder blauw, wit en rood. Jammer genoeg zijn er niet veel inzendingen, ik ben tot nu toe de enige, dus even kijken hoe het afloopt.

En even een aanvulling, er zijn inmiddels 5 inzendingen en er wordt druk gestemt, ik sta tot nu toe bovenaan, maar er kan nog van alles gebeuren natuurlijk.

woensdag 16 november 2011

ScrappenOp het Sa forum heb ik een fotoswap georganiseerd, wat is een fotoswap. Ik maak koppels en dan stuur je elkaar een foto. Daar maak je dan een layout mee van 20x20 cm. Zodat je hem gewoon in een A4 enveloppe kunt opsturen. Je werkt dus met een foto van iemand anders, en dat kan een grote uitdaging zijn. De lootjes hierboven heb ik gekregen van Melissa en Margot, en ik ben er erg blij mee. Ik vind ze prachtig.

Natuurlijk heb ik ook voor hun een lay out gemaakt en die staan hier onder. Van Melissa kreeg ik een foto van haar dochtertje en ik kan je verzekeren dat was een hele uitdaging, scrappen met een baby foto. En van Margot kreeg ik een stoere foto van haar kinderen.
Dit zijn ze geworden.

En om even antwoord te geven op de vraag, ga je dit nog een keer organiseren??? Ja dus, maar dat wordt januari. De komende maand is het al druk, dus ik wacht tot in het nieuwe jaar.zondag 13 november 2011

fotoclub

Vanmorgen zijn we weer op pad geweest met de XL_pixel groep Den Helder, deze keer naar het Zwanenwater in Callantsoog. Lekker dichtbij deze keer, en voor mij een erg bekend gebied. We waren maar met een klein groepje, maar dat maakt natuurlijk niks uit voor het fotograferen. Het was prachtig weer, het gebied waar we doorheen liepen blijft mooi, dus het was een prima ochtend met mooie plekjes en plaatjes

zaterdag 12 november 2011

Intocht Sinterklaas

het begint met wachten
De Pieten waren er al wel
En daar was de Sint
Nog even op de foto

De Pieten komen aan boord.
Bootje vol


                                     
Uitladen maar.

Vandaag was het hier in de stad de intocht van Sinterklaas, en net als ander jaren deden de schepen van het Reddingmuseum daar ook aan mee. En nogwel met alle 5 plus een stoomsleepboot waar de Sint op binnen werd gevaren. We moesten al vroeg op de handelskade zijn, maar het pietenorkest hield er goed de stemmimg. Nadat de Sint gearriveerd was weer in colonne richting de stad en de steigers. Het was weer een ware happening en het zag zwart van de mensen. Volgens mij meer dan vorig jaar. Nou hadden we er natuurlijk ook wel prachtig weer bij.
donderdag 10 november 2011

DCL 115

Deze week doe ik weer mee met de uitdaging op het DCL blog. Dit is hem geworden. Papier is van Basic grey.

maandag 7 november 2011

Kaartjes


En weer twee kerstkaartjes af, gemaakt met mijn nieuwe stempels. De stempels zijn ingekleurd met derwent potloden.

zondag 6 november 2011

Op stap

Gister ben ik met Lianne naar de Kreadoe geweest, en het was natuurlijk hartstikke gezellig. Het was erg druk maar toch hebben we overal kunnen kijken waar we wilden en hebben leuke dingen gekocht. Dit jaar vond ik de beurs op zich prima verzorgt, leuke kramen,  ruime paden en het aanbod was ook erg leuk. Er was van alles. Ik heb natuurlijk srapspulletjes gekocht maar ook weer eens wat anders, wat vilt pakketjes om kerstspulletjes te maken, ook nog twee zwarte pietjes en die maak ik voor mijn broer met downsyndroom.

Na een uur of 4 rondsjouwen hadden we het wel gehad en zijn toen nog uitgebreid thee gaan drinken. We hebben weer heerlijk bijgepraat en ook al zien we elkaar niet zo vaak, dat maakt allemaal niks uit, zodra we elkaar zien is het goed, en zo hoort het ook als je vriendinnen bent. Meis heel erg bedankt voor je gezelschap en de gezellige dag.

donderdag 3 november 2011

Shoppen


Gister ben ik in Amsterdam geweest om samen met Koen te winkelen. We zijn heel goed en razendsnel geslaagd voor 3 broeken, 2 truien en een winterjas. Daarna natuurlijk lekker lunchen en dat hebben we deze ker boven in de Kalvertoren gedaan. Ik was er nog nooit geweest, dus erg leuk en je hebt een weergaloos uitzicht over de stad.