vrijdag 27 april 2012

Van alles wat

De laatste dagen heb ik me met heel andere dingen bezig gehouden dan scrappen of ander gefreubel.
Woensdag hadden we een ontmoetingsreunie van oud NGID personeel op de operationele school, en dat was een groot succes. Het was erg gezellig, diverse mensen gesproken en het was heel erg leuk om weer op de OPschool rond te lopen na 26 jaar. Natuurlijk was niets meer het zelfde, buiten het gebouw om dan, maar toch waren er ook nog wel herkenbare dingen aanwezig. Er is een nieuwe school in aanbouw dus het was ook echt de laatste keer dat ik er geweest ben.
Donderdag heb ik weer heel wat anders gedaan, en wel de hele dag varen op de Prins Hendrik. Ik was samen met Harm, Dolf en Gerrit deze keer de bemanning. De hoge school Leeuwarden was op bezoek en daar gingen we mee op pad. Nou zat het weer niet echt mee, hoewel het wel droog bleef. Maar windkracht 6 op de Noordzee viel niet voor iedereen mee. Gelukkig is er niemand echt ziek geworden, maar er waren er wel een paar wat bleek rond de neus.
Niet veel foto's gemaakt, want met zulk ruw weer waag ik me toch maar niet met mijn camera op het dek. Wel wat foto's in de haven van Oudeschild gemaakt waar we koffie hebben gedronken en een broodje hebben gegeten. Daarna mocht ik terug varen richten DH en later nog een stuk richting de razende Bol, waarna Harm het weer overnam, want het is hard werken om hem knap op koers te houden bij zulk onstuimig weer, maar ik heb in ieder geval weer wat vaar uren gemaakt.
En dan sluiten we af met de vrijdag. Eerst Marjan geholpen op de pluktuin, en daarna weer varen met de Johan de Witt. De Insulinde zou vanmiddag van de werf komen dus daar heb ik ook nog wat foto's van gemaakt. Het was een erg leuk om dit eens van dichtbij te zien, en nu ligt de Insulinde, na een half jaar op de werf weer aan de museum steiger.



maandag 23 april 2012

Scrappen

Lay out met oud papier van Basic Grey, Lemonade. Maar ik vind het nog steeds super mooi papier, ik heb nu nog wat restjes maar het meeste is nu wel op. Maar ach, er komen steeds weer mooie papier lijnen bij, en daar zit ook vast wel weer iets voor me tussen.

zaterdag 21 april 2012

Scrappen

Een voor mij doen, rommelige lay out, ik ben meestal meer van het strakke. Maar deze is gemaakt nav een te liften lootje, en dit is wat ik er uiteindelijk van het gemaakt. De twee onderste vellen papier zijn van Little Yellow bicycle. Daarop heb ik een soort lijstje gemaakt met papier van Tim Holtz wat geschruurd en verkreukeld is. Ik was iets te royaal met in het midden scheuren en was de foto iets te klein voor het gat dus heb ik er een geribbeld stukje papier achter gelegd zodat ght mooi opgevuld is. De chipboard dingen zijn van prima, en de bloemen van de zelfde lijn als het paper, nog een paar vlinders en een zwaluw toegevoegd en nog wat gestempeld en dan is dit het uiteindelijke resultaat.

zondag 15 april 2012

Varen

Dit weekend is de halve marathon van Den Helder, de zaterdag is voor de wandelaars en zondag voor de hardlopers. En de wandelaars worden van fort westoever naar de overkant gebracht met de historische reddingsboten van het museum. Ook ik voer mee, samen met Ruud heb ik de Johan de Witt gevaren. Hopelijk krijg ik nog foto's waar wij op staan, maar dit is een collage van de andere schepen.
het was weer een leuke dag, ik blijf er van genieten, zo met zijn allen op pad zijn.


dinsdag 10 april 2012

Scrappen

Zo we hebben de paasdagen ook weer achter de rug, het was koud en nat dus we hebben niet erg veel gedaan. Ik heb heerlijk zitten knutselen, en daar zien jullie hier het resultaat van. Buiten deze twee kaartjes om heb ik nog meer kaartjes gemaakt, maar niet op de foto gezet. Dat zijn voornamelijk kaartjes met tupenfoto's voor de verkoop op de pluktuin. Want ook die gaat deze week weer open, nu maar hopen op iets beter weer.

 De twee kaartjes

En een hele en een halve lay out, nou is die halve wel gewoon af hoor, het gaat om het formaat. Inplaats van 30 x 30cm heb ik eens een ander formaat gebruikt, 15 x 30 cm. ook leuk om te doen.

woensdag 4 april 2012

Wieringen



Afgelopen zondag waren we weer met de Wieringen groep op pad. Onder leiding van Henriƫtte (een echte Wieringer) zijn we in en rond Hippolytushoef aan de gang geweest. Hier twee collages en een actie foto, de rest van de foto's moet ik nog goed bekijken, sorteren en bewerken.

maandag 2 april 2012

van alles wat

Jeetje zeg, heb ik al een week niets van me laten horen. En dat terwijl ik genoeg doe en meemaak. Maar misschien daarom juist wel. Ik ben met zoveel bezig dat het bloggen er een beetje bij inschiet. Maar ik zal proberen mijn leven te beteren. En dat zeg ik terwijl ik weet dat ik drukke weken tegenoet ga.
Het museum is weer volledig open, dus ik ben weer minimaal 2 dagen per week aan het werk. De pluktuin begint volgende week weer, en ik ben nog steeds heel druk met fotograferen. Dus ik zal geen zitvlees krijgen de komende tijd. Maar hier in ieder geval weer eens een updat van het wel en wee hier in de Noordkop.

Ik ben nog steeds druk aan het haken aan de deken die voor Ilse wordt, ik heb 4 banen aan elkaar en heb nog 30 vierkantjes los, en dan ziet dat er ongeveer zo uit.

Ook het scrappen gaat gewoon door, hier nog een lay out van zoon en schoondochter in de M&M winkel in Londen.
En dan doe ik ook nog van alles in en rond het museum. Het archief op de foto zetten gaat gewoon door, en ook breng ik nog steeds bezoekjes aan de werf waar de Insulinde en de Tjerk Hiddes nog liggen en de Johan de witt lag, Die laatset ligt weer aan de museum steiger en vaart al weer in de haven rond met mensen die dat leuk vinden.

        

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...