vrijdag 30 april 2010

nog meer tulpen

Hoewel deze koniginnedag regenachtig begon mogen we toch niet klagen. Tegen de middag begon het op te klaren en het werd zelfs wat zonnig. Niet strak blauw en een stuk koeler als de laatste paar dagen, mar toch helemaal niet verkeerd. Op de pluktuin was het niet heel druk, maar het liep toch aardig door. Aan het eind van de middag ben ik nog even naar achter gefietst om wat foto's te maken. Nog niet alles staat in bloei, dus met een paar dagen ga ik nog een keer kijken. Maar hier alvast weer wat tulpen foto's












zondag 25 april 2010

Koelage


Mixed media collage voor de MMD groep, Je moest in ieder geval koeien gebruiken en diverse materialen uit de toegestuurde enveloppe. Nou dit is het geworden.

vrijdag 23 april 2010

Award


Deze award heb ik van Angelique gekregen, heel erg bedankt, en daar moet ik dan 10 dingen over mezelf bij vertellen,
- weet je dat ik het daar eigenlijk veel te druk voor heb
- ik nu even heel snel mijn blog bij zit te werken
- ik heb hele weekend moet werken in het museum en in de pluktun
- dat dat heel veel is voor iemand die geen baan heeft
- ik geen eens tijd heb om een rondje te rijden om al het moois van de tulpenvelden op de foto te zetten??
- dat het varen hartsikke leuk is, en heel goed gaat, zelfs aanleggen ging deze week goed
- Ik het parkeren van zo'n boot nog steeds wel lastig vind
- ik zo lekker mijn bedje op ga zoeken, want morgen is het weer vroeg dag
- ik wel volop geniet van alle leuke dingen die ik op het ogenblik doe
- en ik geen idee heb aan wie ik deze award door wil geven, dus voor iedereen die mijn blog leest en volgt, alsjeblieft, hij is ook voor jullie

Tulpen en zo

De pluktuin is volop in bedrijf, en zeker met zo'n mooie dag als vandaag is het een feest om er te mogen werken. We hadden veel aanloop, veel vragen, veel leuke mensen en veel, heel veel bossen tulpen en narcissen.
Wil je ook zelf tulpen komen plukken, dat kan. Klik op het logo in de zijbalk voor alle bijzonderheden.







dinsdag 20 april 2010

ATC tjes

Er is niet zo heel veel tijd over, maar gelukkig nog wel genoeg om een stuk of wat nieuwe ATC tjes te maken.

maandag 19 april 2010

Druk

Groepsfoto van de forumdag

Afgelopen dagen ben ik erg druk geweest. Vorige week donderdag is de pluktuin open gegaan en vrijdag ben ik een paar uurtjes wezen helpen. Het was nog niet erg druk. Komt denk ik ook omdat het erg hard waaide, en de tulpen zijn laat dit jaar. Maar ik was vandaag even op de tuin, en ze zijn in twee dagen tijd een stuk verder, dus het gaat de goede kant op.
Zaterdag hadden we een forumdag van het SA forum in Culemborg. heen ben ik op sloterdijk door Monique opgepikt. Terug wel helemaal met de trein, maar het was een goede verbinding dus dat was geen probleem.
Het was een supergezellige dag, heel veel gekletst en niet veel gedaan, maar daar ga je ook niet voor heen, Scrappen kunnen we thuis ook wel. Het was weer leuk om iedereen eens in het echt te zien, hoewel ik niet iedereen herkent heb.
Hier het tasje van de make en take dat ik heb gemaakt.


En zondag ben ik naar Emmeloord geweest. We zouden samen, maar Kees werd zaterdag al weggeroepen door zijn werk. Er zijn twee mariniers omgekomen en Afghanistan en er moest heel veel geregeld worden.
Maar ik wilde niet afbellen en dus ben ik maar alleen gegaan. Gisteravond was ik wel bekaf, maar het was verder een gezellige dag.
En vandaag even wat ik het huishouden gedaan en vanmiddag een vergadering in het museum. Dus je kunt wel zeggen dat ik genoeg gedaan heb de laatste dagen.

donderdag 15 april 2010

Deze week heb ik echt de toerist uitgehangen, Ik ben eenn dagje naar Amsterdam geweest en ik heb bollenvelden op de foto gezet.

Samen met I en C heb ik een bezoek gebracht aan het Anne Frank huis in Amsterdam. Het was niet zo heel druk en we hoefden dan ook niet heel lang in de rij te staan. Wel moesten we de rugzakken op onze buik dragen en dat was vooral met C haar grote sporttas een komisch gezicht.
Het bezoek aan het achterhuis was heel bijzonder. de kamers zijn kaal, maar verder in de oorspronkelijke staat. Ze hadden 4 kamers tot hun beschikking en het was ook groter dan dat ik verwacht had, maar het is een raar idee dat twee gezinnen daar een aantal jaren opgesloten hebben gezeten. Alleen op de zolder konden ze de buitenlucht, en de westertoren zien. Verder was alles geblindeerd. Ook de constructie van het huis is inderdaad zo dat het echt een achterhuis is, er zit als het ware een huis aan een huis geplakt, en was vanaf de straatkant ook niet te zien. Vermoedelijk hebben ze daarom ook zo lang verborgen kunnen blijven.
Mocht je er nog nooit geweest zijn, het is zeker een bezoek waard.



eindelijk beginnen de velden te kleuren, de hyacinten staan nu volop in bloei en dat laat weer prachtige kleuren zien. Snel wat foto's gemaakt want ik ben zo allergisch als wat voor deze bloemen, maar zo in de buitenlucht valt het gelukkig mee.


Hier weer een nieuwe serie ATC tjes.





zondag 11 april 2010

Varen




Sinds vorig jaar juli werk ik in het Reddingmuseum Dorus Rijkers. Ik doe voornamelijk balie werk en sta als suppoost. Maar nu is er een heel leuke nieuwe uitdaging bijgekomen, ik heb vaarles. En wel met onze reddingssloep Johan de witt ' Deze vaart rond in de haven met bezoekers van het museum. En omdat ze schippers tekort hebben, heb ik me aangemeld. Ik heb nu twee donderdagen les gehad en ik vind het leuk, heel erg leuk zelfs. En ik heb ook het idee dat het me goed afgaat. Het wegvaren en aanleggen is nog het lastigst, maar ook dat lukte afgelopen donderdag aardig, en mocht hem dus zelf parkeren.
Komende donderdag weer, en ik heb er nu al zin in.

En o ja, ik begeleid ook de kinderfeestjes sinds 1 april, en ook dat is erg leuk om te doen.

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...