achtergrond

maandag 18 juni 2012

Botterraces

Afgelopen vrijdag 15 juni ben ik weer meegeweest met de Botterraces. Dit is al de derde keer dat ik meemocht varen met de Prins Hendrik, en niet als bemanning, maar gewoon omdat het leuk is. En natuurlijk was het leuk, hoewel ik daar 's morgens wel ernstig aan getwijfeld heb, want het was nat, nat en nog eens nat. Voor we de haven uitwaren, waren we allemaal al verschrikkelijk nat. gelukkig had ik al wel mijn regenpak aan boord gebracht van de week, en wat was ik daar blij mee. En dat heeft tot zeker een uur of twee geduurd, daarna klaarde het op en heeft er zelfs een voorzichtig zonnetje geschenen.
Kijk deze foto ziet er al wat lichter uit als de eerste foto.


En het regende niet alleen, ook waaide het hard, en dat had uiteindelijk een heel vervelend gevolg. De lemsteraak lemmer 3 is gekapzeisd, en gezonken. We waren ver uit de buurt toen het gebeurde, maar zijn zo snel mogelijk die kant op gegaan. Alle mensen waren al van boord toen wij arriveerden, maar we hebben nog wel veel spullen kunnen opvissen, en ook hebben wij een boei aan het wrak bevestigd zodat het van afstand gezien zou worden.
Na dit ongeval werd de wedstrijd verder afgeblazen, en zijn we met zijn allen weer richting haven gegaan.
De gezamelijke maaltijd ging gelukkig wel door, en hebben we samen nog gezellig gegeten en wat gedronken. Zo rond 20.00 was ik weer thuis na een gezellige maar ook enerverende dag.

3 opmerkingen:

McMGrad89 zei

That is definitely an exciting race. I am glad everyone was saved.

Miranda zei

Wauw wat een prachtige foto's weer Rieni.
Lijkt me een geweldige ervaring.

Groetjes Miranda

stampidoe zei

Super mooie foto`s jammer van die botter die gekapseisd was kan die nog geborgen worden??? lijkt me een unieke ervaring.

heb een award voor je klaar staan op mijn blog, kom je hem ophalen

Liefs yvon