woensdag 26 maart 2014

Oefening

        

we vertrekken vanaf de KNRM steiger in Den Helder     


Wachten op wat er komen gaat

We waren samen met de Prins Hendrik


Gewoon mooie plaatjes



 De Knrm bemanning, in dit geval onze redders

Afgelopen maandag avond ben ik mee geweest met een KNRM oefening op de Noordzee. De reddingboten van Petten, Den Oever twee van Texel en die van Den Helder deden mee met deze oefening. Ook was er een SAR helikopter bij betrokken. Een grootscheepse oefening dus. De Tjerk Hiddes (waar ik op zat) en de Prins Hendrik speelde in dit geval twee schepen die met elkaar in aanvaring waren gekomen. Ik speelde een mevrouw in  een rolstoel die echt niet kon lopen en van boord gehaald moest worden.
En ik kan niet anders zeggen, dat hebben ze keurig gedaan.
En het was gewoon geweldig om mee te maken. Na afloop was er eten en soep in het KNRM gebouw en ook was er nog een debriefing. Met alles wat goed en fout ging. Dit soort grote oefeningen zijn er niet zo heel veel, maar ik sta volgende keer weer vooraan om mee te gaan :)


dinsdag 25 maart 2014

Mixed media



Weer een nieuwe bladzijde voor de Round Robin van de Craftorij.
Gebruikte materialen, plaatjes, ecoline, inka gold (blauw, groen en rose) posca pennen, stempels, inkt.

dinsdag 18 maart 2014

Kaartjes




Ik doe niet alleen spannende dingen hoor. Ik zit ook veel op mijn kamer om te knutselen. Hier twee kaartjes naar aanleiding van mijn eigen bedachte uitdaging op het SA forum. Mozaïek.
Het bovenste kaartje heb in ingestuurd en de onderste gaat weer in de voorraad bak.

maandag 17 maart 2014

Filmpje

https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=110029435190483134553&target=ALBUM&id=5991508218023785681&authkey=Gv1sRgCKr2_Neug4LknQE&feat=email

Hier een filmpje van mijn waterfeestje van gister. Ik probeer het nog anders te doen, maar ik krijg het even niet anders voor elkaar, als je op de link klikt krijg je linksboven een blauw blokje, klik hier op en het filmpje wordt gestart.

Oefening






Foto's van afgelopen zaterdag. Een oefening/training in het water met de Johanna Louise in IJmuiden. We waren in eerste instantie van plan dit op de Noordzee te doen, maar daar was de golfslag te groot. Er waren te veel onervaren zwemmers (ik dus ook) om dit aan te kunnen. Uiteindelijk hebben we het in de derde haven in IJmuiden gedaan. Voor mijn ervaring maakte het niet uit, maar volgens de mannen moet ik nu nog wel een keer echt in het water. :)
Het moment van in het water springen vond ik erg moeilijk, ik had echt zo van, weet ik dit zeker, maar daarna was het goed. En vond het heel bijzonder om te doen. Het was wel koud op een gegeven moment, en helemaal droog blijf je ook niet in zo'n pak. Volgende keer maar even droge kleren meenemen. Maar het was heel erg gaaf om te doen, en mee te maken.

vrijdag 14 maart 2014

Van alles wat

En voor je het weet is het alweer vrijdag. En wordt het weer de hoogste tijd dat ik wat aan mijn blog doe. Ik ben wel aan de knutsel, maar er is nog niets af, en als het al wel af is heb ik er nog geen foto's van. Ik ben de laatste dagen druk geweest op de boten van het museum. Er moet geschuurd en geverfd worden, en dat is een hele klus. Vandaag alles wat geschuurd was afgenomen en dan kunnen we maandag aan de slag.
Afgelopen woensdag op het KNRM station van IJmuiden geweest. We hebben gepraat over mijn werk voor dit station en hoe we dat gaan invullen. Ik zal voornamelijk lezingen en ontvangsten gaan doen. Maar ik ga morgen ook nog met een oefening  op zee mee, we zien wel hoe het zich ontwikkeld allemaal, ik zal eens even kijken of ik nog,wat foto's heb van de afgelopen dagen.


Deze zijn gemaakt tijdens onze wandeling van afgelopen woensdag.


En dit zijn foto's van mijn CAL project. Ik had toch meer foto's als dat ik dacht.



De steiger in IJmuiden met de Johanna Louise


zondag 9 maart 2014

Doop Karel Doorman

Gister waren we naar Vlissingen voor de doop van het nieuwste schip van de Marine, de Karel Doorman. Ik had nog nooit zoiets mee gemaakt en het was heel bijzonder om het nu eens in het echt te zien allemaal. En wat een mooi schip is dit zeg, en groot!!!! Echt enorm, mijn ex-marine hart ging er toch iets sneller van slaan.










vrijdag 7 maart 2014

van alles wat

Was het bij jullie ook zulk mooi weer van de week. Hier valt het tot nu toe wat tegen maar afgelopen woensdag was ik in Emmeloord en daar was het heerlijk. Ik moest even denken aan de zin, met zonder jas. Dat was de naam van een boekje wat ik de jongens verschillende keren heb voorgelezen, en zulk weer was het toen. Even lekker je jas uit.
Op de terugweg ben ik gestopt op de dijk, even rondlopen en wat foto's gemaakt. Ook een enorme val gemaakt waardoor ik nu met een kapotte knie zit. Even tegen de zon in niet goed uitgekeken en daar lag ik. Zoals ik al zei, knie en broek stuk. Gelukkig verder niets gebroken ofzo, maar vervelend is het wel.

 Kijk, ik sta er zelf ook op :)
Gister lag er een dikke enveloppe op de mat. Ik dacht nog, ik heb toch niets besteld, maar het was mijn prijs van Doe@ding. Gewonnen met mijn kaart voor de challenge op het SA forum. En het is echt een hele leuke prijs.
Hier ga ik zeker weer leuke kaartjes mee maken.

In Emmeloord zit een boekenvoordeel, en daar moet ik altijd even naar binnen. Ik heb er kaarten karton gekocht, maar ook deze twee haakboeken vol leuke nieuwe steken en ideeën. Ik hoef me dus voorverlopig niet te vervelen, inspiratie genoeg.
                                  


oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...