zaterdag 30 juni 2012

Scrappen

Lay out gemaakt voor een opdracht voor het scrapotheek forum. De opdracht was, gebruik iets van maya road. Na rommelen in mijn enorme voorraad, kwam deze boom te voorschijn, en paste heel goed bij deze foto. het papier is van Bo Bunny.

vrijdag 29 juni 2012

DCL #143

En dit is mijn bijdrage van deze week. Er staat noggeen tekst op het kaartje omdat ik dat even wil af laten hangen nar wie ik hem ga sturen.

woensdag 27 juni 2012

Amsterdam

Vorige week donderdag ben ik nog een dag naar Amstedag geweest. Het was de bedoeling dat ik naar de World press photo tentoonstelling ging, maar helaas had ik niet goed gekeken, en was die net afgelopen. Daarom ben ik samen met Bart naar the Eye geweest. Het nieuwe filmmuseum aan het IJ.
En het was leuk, natuurlijk is het al een prachtig gebouw, en ook binnen was er van alles te doen. En dan zijn we nog niet eens naar de officiele tentoonstelling geweest.

Hier een paar foto's om jullie een indruk te geven.
Het gebouw binnen, hier zijn we begonnen met een bakkie koffie.
De trap naar boven

Het hokje waar we een filmquize hebben gedaan
Het gebouw aan de buitenkant.

Na dit bezoek aan the Eye zijn we naar de binnenstad gegaan. Het was tijd voor de lunch en dat hebben we bij de Brakke grond gedaan, Bart stoofvlees met frites en ik had een broodje zalm.
Het was lekker weer dus konden we op het terras zitten.
Kijk dat ziet er goed uit, of niet dan.

Daarna nog een rondje stad, ik heb nieuwe crocs gekocht, en ja ik weet dat ze uit de mode zijn, maar ze lopen zo lekker. En nog een paar T-shirts bij de WE. Ik haalde al jaren de gewone basic shirts bij de H&M, maar die hebben iets in de collectie gewijzigd en nu zijn mijn favoriete shirts niet meer te krijgen. Ook nog even voor Bart naar de Apple store op het Leidsche plein geweest. Voor hem een snoepwinkel met gadgets en andere computerzooi, waar ik alleen maar naar sta te kijken, zo van het zal wel...........................

Al met al hebben we een gezellige dag gehad, en weet je morgen ga ik weer die kant op, maar dan om met mijn vriendin te lunchen. Ik ben er maar druk mee :)

zaterdag 23 juni 2012

Scrappen

Deze lay out met een foto van onze oudste zoon, is gemaakt met papier van America crafts.Als je meer over deze lay out wil weten kun je op het blog van simpel scrappen kijken.
En de onderste lay out is gemaakt met papier van Cosmo Cricket. op de foto mijn jongste broer, en ikzelf.

maandag 18 juni 2012

Botterraces

Afgelopen vrijdag 15 juni ben ik weer meegeweest met de Botterraces. Dit is al de derde keer dat ik meemocht varen met de Prins Hendrik, en niet als bemanning, maar gewoon omdat het leuk is. En natuurlijk was het leuk, hoewel ik daar 's morgens wel ernstig aan getwijfeld heb, want het was nat, nat en nog eens nat. Voor we de haven uitwaren, waren we allemaal al verschrikkelijk nat. gelukkig had ik al wel mijn regenpak aan boord gebracht van de week, en wat was ik daar blij mee. En dat heeft tot zeker een uur of twee geduurd, daarna klaarde het op en heeft er zelfs een voorzichtig zonnetje geschenen.
Kijk deze foto ziet er al wat lichter uit als de eerste foto.


En het regende niet alleen, ook waaide het hard, en dat had uiteindelijk een heel vervelend gevolg. De lemsteraak lemmer 3 is gekapzeisd, en gezonken. We waren ver uit de buurt toen het gebeurde, maar zijn zo snel mogelijk die kant op gegaan. Alle mensen waren al van boord toen wij arriveerden, maar we hebben nog wel veel spullen kunnen opvissen, en ook hebben wij een boei aan het wrak bevestigd zodat het van afstand gezien zou worden.
Na dit ongeval werd de wedstrijd verder afgeblazen, en zijn we met zijn allen weer richting haven gegaan.
De gezamelijke maaltijd ging gelukkig wel door, en hebben we samen nog gezellig gegeten en wat gedronken. Zo rond 20.00 was ik weer thuis na een gezellige maar ook enerverende dag.

zondag 17 juni 2012

luie zondag


Vandaag is een luie dag, lekker even niks hoeven, en daar ben ik ook wel aan toe na de afgelopen week.
En dit wordt het tweede kussen, ik moet nog een keer rond en dan kan er een achterkant gemaakt worden. Deze ging lekker snel, de kleuren zijn iets anders dan nummer een, maar ze passen wel mooi bij elkaar.
Misschien dat ik hem vanmiddag nog af maak, maar dat hangt een beetje af van de zin om de naaimachine op tafel te zetten. Ik zie wel.
Gister bij het boodschappen doen heb ik mezelf een bos bloemen cadeau gedaan, mijn favorieten, pioenrozen. Ik weet dat ze maar kort staan, maar ze zijn zo mooi!!!!
En deze pot van de Blond uit de, ik hou van Holland serie heb ik laatst gekocht. Ik word gewoon vrolijk van deze serie.
Ik ga zo nog even naar het tuincentrum voor een paar buitenpotten want nu waaien mijn planten steeds om, ik moet dus toch een paar zwaardere exemplaren hebben. Als ik mijn passiflora heb verpot zal ik hem nog wel even op de foto zetten, want die bloemen blijven zo bijzonder en dat wil ik nog wel even delen, dus tot later......................................
Kijk en dit is dan zo'n mooie bloem van de passiflora, het blijft bijzonder dat dit uit een bloemknop kan komen..

donderdag 14 juni 2012

van alles wat

kijk eens mijn gehaakte kussen is af. De achterkant heb ik toch van stof gemaakt, dit vond ik toch mooier worden dan een gehaakte achterkant. En het is naturlijk ook wel sneller.  ik ben nu met een tweede kussen aan de gang, en de achterkant wordt dan het zelfde als van dit kussen.

Vandaag was ik naar Emmeloord, en dan race je dus over de afsluitdijk. Vandaag ben ik op de terugweg gestopt bij het monument. Even een rust momentje in deze overvolle dag. En natuurlijk had ik een camera bij me dus ook nog even een paar foto;s gemaakt.

dinsdag 12 juni 2012

Strand



Afgelopen zondag was ik een uurtje naar het strand. Het was hoog water en dan is er altijd minder te fotograferen, maar natuurlijk was er nog wel wat te zien. Op mijn fotoblog staan nog meer foto's. En de onderste foto is het zelfde als mijn header, maar dan met een ander scherptepunt, en zo kun je goed zien wat voor verschil dat maakt.

zondag 10 juni 2012

Dagje uit


Vorige week zaterdag zijn we met mijn broer, die down syndroom heeft, naar de dierentuin in Emmen geweest. De parkeerplaats stond bij het nieuwe gedeelte aangegeven, en daar hebben we dan ook de auto neergezet, een kaartje gekocht en naar binnen, maar wat een teleurstelling zeg dit nieuwe gedeelte. Er waren alleen lama's en pinguins te zien en er was een groot overdekt speelcentrum, maar daar kwamen we niet voor. Daar hebben we wel wat gegeten omdat het al ongeveen 12.30 was maar daarna snel naar het oude gedeelte, en ik moet zeggen dat hebben ze niet echt handig gedaan, eerst over een loopbrug, toen door het centrum van Emmen en dan ben je pas weer bij de dierentuin. En dat is wel een prachtig deel, de dieren hebben allemaal heel veel ruimte en echt hokken zie je er ook niet. Zo jammer dat ze die twee delen niet op een andere manier met elkaar hebben kunnen verbinden.

Maar hier hebben we genoten, het was prachtig weer en we hebben overal rustig kunnen kijken, de giraffen konden we bijna aanraken. Maar alle dieren hebben hier prachtige verblijven. Er was net een jong olifantje geboren en ook waren er jonge giraffen. Zo leuk om allemaal te zien. Natuurlijk heb ik weer veel foto's gemaakt, want dat blijft leuk dieren op de foto zetten.

Op de onderste collage zie je ons genieten, en dat hebben we dan ook volop gedaan, terug in Emmeloord hebben we de dag afgesloten met een pizza en toen H weer naar huis gebracht. Volgens ons heeft hij een super leuke dag gehad, en wij dus ook!!

donderdag 7 juni 2012

DCL#140


Deze week doe ik weer eens mee aan de DCL challenge, Anja had er deze keer maar liefst 3 sketches opgezet, en daarvan heb ik er twee gemaakt.

maandag 4 juni 2012

Haken


Dit haaksel moet een kussenhoesje worden, ik ben nog een beetje aan het worstelen met de rand er omheen, want ik heb nu gewoon te veel steken, dus toch die twee toeren nog maar een keer uithalen, en dan een rand haken van een rij of wat. En hoe ik de achterkant wil doen, ben ik ook nog niet helemaal uit. Gehaakt of toch maar van stof. Misschien is dat laatste wel het meest makkelijk want dan kan ik het ook nog zo maken dat het echt een hoes wordt en het kussen er uit kan om de hoes te wassen. Dus toch misschien de naaimachine maar even op tafel en eens in mijn lappenmand zoeken of ik nog een geschikt stofje heb. Als hij echt af is zal ik het eindresultaat nog wel even showen.


zondag 3 juni 2012

Scrappen

Lay out gemaakt voor het blog van Simpel Scrappen. Het gebruikte papier is van Crate. Voor meer bijzonderheden verwijs ik jullie naar het blog van Simpel Scrappen, klikerdeklik

vrijdag 1 juni 2012

Vrijdag

 De Tjerk Hiddes in het dok op de scheepswerf.
 De museum steiger.
 De Johan de Witt
 De Tres Hombress ligt sinds gister ook weer in de binnenhaven van Den Helder

De Abraham Crijnsen, deze ligt aan de kade bij het Marine museum.


Het is vandaag vrijdag, en dat is een van mijn twee vaste vaarmiddagen. Vandaag heb ik mijn mini fototoestel in mijn zak gestopt om wat toeristische foto's te maken. De wereld ziet er vanaf het water toch altijd zo anders uit. Daar kan ik me nog steeds over verbazen. Maar hier varen wij, en de toeristen dus zoal langs.

oktober

Inmiddels is het 15 oktober, en wat heb ik de laatste weken gedaan. We zijn voor het Alkmaars ontzet met twee schepen naar Alkmaar geweest. ...